04 / 05 / 2024

Sakarya Karasuya gelen turist sayısı

Sakarya Karasuya gelen turist sayısı

Romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen ince taneli kumu ve temiz suyuyla Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Karasu, 20 kilometreye yaklaşan geniş kumsalıyla Türkiye'nin ender plajlarından biri olarak dikkati çekiyor.

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Sakarya'da 2023 yılının ilk yarısında üretilmiş olan 129 bin 416 aracın yüzde 81,1'ine denk gelen 105 bin 21 tanesi yurt dışına gönderildi.

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Uncuoğlu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümü masaya yatırdı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili çalışma başlattı. Oluşturulan heyet İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek...

Sakarya'daki yıkım havadan görüntülendi!

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamanın oluşturduğu yıkım havadan görüntülendi.

Sakarya Erenler kentsel dönüşüm projesine yeni yön!

Sakarya Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanda yer alan hak sahipleri ile bir araya gelen Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç açıklama yaptı. Kılıç; “Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanın yeni imar planıyla şuan ki rezerv alan statüsünden çıkarılmasına karar verdik" dedi.

Sakarya’da 7 bin bina depreme hazır değil!

İstanbul Marmarada 1999 yılında meydana gelen depremde  Sakarya en çok zarar gören kentlerden biriydi. Sakarya genelinde binaların hala büyük bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıktı...

Sakarya'da 8 bin bina için yıkım kararı yolda!

Sakarya'da İmar Barışı’ndan yararlanan 80 bin bina mercek altına alındı. Ankara’dan gelen müfettişler yalan beyanda bulunan ve binalarına eklenti yapan kişilerle ilgili hukuki süreç başlattı.

Sakarya'da raylı sistemler konusunda somut adımlar atılacak!

Ulaştırma Profesörü Mustafa Ilıcalı ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, “Raylı sistemlerle ilgili somut adımlar atmak için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Sakarya'ya fuar merkezi müjdesi!

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, “İnşallah şehrimizde bir fuar merkezi oluşturacağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. MÜSİAD ile de bu noktada işbirliği yapabiliriz” dedi.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlandı!

Şehrin Kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimler ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Alicanlar Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Sakarya Arifiye yeni yatırımlarla değerleniyor!

AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ali Başar ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye'nin yeni yatırımlarla değerlendiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Meclis üyeleri bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını ve ilçe belediyelerinden Büyükşehir Meclisi’ne gelen kararları oylayacağı toplantıda, 79 gündem maddesini karara bağlanacak.

TOKİ Sakarya Kocaali alt gelir grubu başvuruları başladı!

TOKİ Sakarya Kocaali alt gelir grubu başvuruları başladı. 124 daireden meydana gelen projede satışlar 11 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Sakarya Karasuya gelen turist sayısı Haberi

Sakarya Karasuya gelen turist sayısı


Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Karasu sahilinde yoğunluk yaşanıyor.  Romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen ince taneli kumu ve temiz suyuyla Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Karasu, 20 kilometreye yaklaşan geniş kumsalıyla Türkiye'nin ender plajlarından biri olarak dikkati çekiyor.  


Günübirlik ve otellerde konaklayan binlerce tatilci nedeniyle ilçe, en kalabalık günlerini geçiriyor. 


Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, AA muhabirine, ilçenin sahili ve kumsalıyla çok değerli olduğunu söyledi.  


Karasu'nun 350-400 bin nüfusu barındırdığına dikkati çeken Ağun, "Aslında gerçek kış nüfusumuz şehir merkezi olarak 32-33 bin civarında ancak yaz aylarında en az 10 kata katlanarak 300 ile 500 bin arasında değişen nüfus oluşuyor. Bunların yanında yerli ve yabancı turist olmak üzere yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelenler var" diye konuştu.  


Ağun,...