02 / 05 / 2024

Sakarya Limanı ihracat

Sakarya Limanı ihracat

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 8'inci kenti Sakarya, Karasu Limanı inşaatı ve Arifiye - Karasu demir yolu hattının tamamlanmasıyla Doğu Marmara'nın cazibe merkezi haline gelecek.

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Yatırımcıların yeni rotası Sakarya! 

Sakarya son yıllarda sahilleriyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve sanayi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıf yazlığını buradan alıyor. Karasu Limanı ili yepyeni bir sektör ile tanıştırdı. Lojistik konusunda Anadolu’nun en merkezi noktalarından biri oldu...

Filyos Limanı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, "Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak Filyos Limanı'nı 2023 yılında hizmete sunacağız" dedi...

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

Balıkesir Bandırma'ya yeni liman projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Yapacağımız yatırımla 7-8 yıl içerisinde en az 20 milyar dolar ihracat yapan bir liman ve sanayi düşünüyoruz" dedi.

Sakarya Karasu Limanı yıl sonunda tamamlanacak!

Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde şehrin karar vericileri birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya’nın lojistik alanında önemli gelişmelerle karşılaşacağını aktardı.

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Sakarya lojistik anlamda merkez haline gelecek!

Sakarya’nın her zaman önemli bir yeri olduğunu belirten Emlak İstasyonu Yönetim Kurul Başkanı (Ceo) Birol Polat, Karasu Demiryolu ve limanın Sakarya’ya kazandırılması ile şehrin adeta uçuşa geçeceğini ifade etti.

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Karasu Limanı tamamlanınca Sakarya lojistik üs olacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, lojistik sektörünün Sakarya için daha da önemli olacağını belirtti..

1982 yılında Haydarpaşa Limanı Türkiye'nin en büyük limanı olacakmış!

1982 yılında genişletme çalışmaları devam eden Haydarpaşa Limanı, Türkiye'nin en büyük ithalat-ihracat limanı olacakmış. 7 büyük rıhtıma sahip olacak olan limanın deniz sahası 700 bin metrekareye çıkartılıyormuş.

Sakarya Limanı ihracat Haberi

Sakarya Limanı ihracat

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hiidaverdi Ağıın, AA muhabirine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca "yap-işlet-devret" modeliyle ihale edilen Karasu Limanı'nın Samsun ve Mersin'den sonra Türkiye'nin üçüncü, Karadeniz'in de ikinci büyük limanı olacağını söyledi. 


Limanın bölge ekonomisine katkısının büyük olacağını vurgulayan Ağuıı, "İşsizlik problemini çözecek. Aynı zamanda bu limanın lojistik açıdan da bölgeye katkısı olacak" diye konuştu. 

Ağun, limanın planlanandan daha da büyütülmesinin beklendiğine işaret ederek, bu yöndeki teknik çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

"Karasu Limam'yla ilçeyi cazip hale getiren demiryolunun oluşu, bölgeye hareketlilik katıyor" diyen Ağun, "Hem emlak hem de inşaat sektöründe bu tarz talepler oluyor. 


Yine ilçemizde organize sanayi bölgemizin olması, bunların hepsi ilçemizin demiryolu ve liman kaynaklı önemini gittikçe artırıyor" ifadesini kullandı. 


Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın limanla yakından...