28 / 04 / 2024

sakarya nehri hes sayesinde mi temizleniyor

sakarya nehri hes sayesinde mi temizleniyor

SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Günde ortalama 3 kamyon katı atık nehrimizden arıtılıyor. Bu atıklar Sakarya Nehri üzerinden Karadeniz’e dökülüyordu. HES sayesinde hem Sakarya Nehri hem de Karadeniz artık daha da temiz” dedi

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Amasya Umutlu HES projesi davasında karar verildi!

Anayasa Mahkemesi, Amasya'da Yeşilırmak Nehri 'ndeki Umutlu HES projesiyle ilgili idarece verilen "ÇED gerekli değildir"kararının iptali istemiyle açtıkları dava süre yönünden reddedilen başvurucuların mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine karar verd

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girecek!

Çoruh Nehri’nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan Artvin Barajı, bugün törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı ve HES yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın törenle hizmete girecek.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

HES Sakarya’ya 12 milyon kazandırdı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel yönetimler tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santrali olan ADASU HES’te elektrik üretiminin devam ettiğini açıkladı....

Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemi başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

sakarya nehri hes sayesinde mi temizleniyor Haberi

sakarya nehri hes sayesinde mi temizleniyor


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce Sakarya Nehri'nde enerji üretmeye başlayan ADASU Hidroelektrik Santrali (HES), nehrin temizlenmesine de katkı sağlıyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden (SASKİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Geyve bölgesinde özel şirkete ait HES ile D-100 köprüsü arasındaki 60 kilometrelik alanda bulunan katı atıklar, ADASU HES'in regülatöründe toplanıyor.


Buradaki atıklar, temizleme aracıyla toplanarak katı atık depolama sahasına götürülüyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, HES inşaatını tamamlayarak enerji üretmeye başladıklarını belirterek, dünyadaki en çevreci örneklerini inceleyerek hayata geçirdikleri HES Projesi'nin balık geçişlerini ve nehir yatağının düzenlenmesi sağladığını kaydetti.


 HES’in nehrin 60 kilometrelik bölümündeki katı atıkların da temizlenmesini sağladığına dikkati çeken Keleş, "Santralin regülatöründe toplanan atıkları temizlemek için özel bir araç hazırlandı. Bu araç sayesinde günde...