30 / 07 / 2024

Sakarya Nehri turizm

Sakarya Nehri turizm

Sakarya'nın kaynağı dalış turizmine açıldı. Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi'nin (ESGAM) Sakaryabaşı projesi ile Eskişehir Çifteler bölgesinde geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, dalış tutkunlarından yoğun talep görüyor.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Beta Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beta Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sevinç Doğan tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Mart'ta Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Albay Cemil Sakarya Sokak'ta kuruldu.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı çevre düzeni planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu yarın askıdan iniyor...

Kocaeli Sakarya Bandı çevre düzeni planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu dün askıya çıkarıldı...

Engin Özkoç: Sakarya'yı turizm kenti yapacağız!

CHP Milletvekili Engin Özkoç, ilimizde turizm potansiyelinin değerlendirilemediğini belirterek, “Biz Sakarya’yı bir turizm kenti yapacağız. Özel bir eylem planı uygulayacağız” dedi.

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Karasu Ekşioğlu City ulaşım!

Karasu Ekşioğlu City ulaşım bilgileri kapsamında proje Sakarya İl'i Karasu İlçe' sinde ormanın bittiği yerde, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada yer alıyor. Projede toplam 400 adet daire bulunuyor.

Acarlar Longozu'nda turizm amaçlı faaliyetler kısıtlandı mı?

Sakarya Valiliğince Türkiye'nin "ikinci büyük subasar ormanı" Acarlar Longozu'nda deniz bisikleti kullanımı yasaklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan, doğal sit alanlarında turizm amaçlı sportif faaliyetin yasaklandığı belirtildi.

Sakarya Nehri turizm Haberi

Sakarya Nehri turizm


Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü büyük nehri olan Sakarya'nın kaynağı dalış turizmine açüdı. Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi'nin (ESGAM) Sakaryabaşı projesi ile Eskişehir Çifteler bölgesinde geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, dalış tutkunlarından yoğun talep görüyor. 

ESGAM'ın Sakaryabaşı Projesi, 2013 yılında ESGAM'ın proje yöneticisi 3 yüdız dalış eğitmeni Varol Altunan ile ESGAM'ın kurucusu ve su altı fotoğraf sanatçısı Erkan Balk'ın girişimleriyle başlatıldı. ESGAM, Eskişehir Valüiği ve Çifteler Belediyesi işbirliği yaparak mayıs ayında gerçekleştirilen lansmanla bölgenin turizme kazandırılması için çalışamalara...