02 / 05 / 2024

sakaryada roman konutları

sakaryada roman konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya’da yaşayan Romanlar için 204 adet konut yapıyor. Renk seçiminden mimarisine kadar Roman kültürü dikkate alınarak yapılacak konutlar 2 ve 3 katlı olarak tasarlandı.

Kastamonu TOKİ Roman Konutları'nın anahtar teslimi yapıldı!

Kastamonu Araç İlçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Roman Konutları projesindeki dairelerin anahtar teslimleri yapıldı. 

Balıkesir'de roman vatandaşlara yeni konutlar teslim edildi!

Büyükşehir, Türkiye’de ilk kez Roman vatandaşların yaşam tarzına uygun sosyal konut projesini hayata geçirdi. Konutlar hak sahiplerine teslim edildi

TOKİ, Romanlara mahalle kültüründe konutlar inşa edecek!

64. Hükümet Programı’nda da yer alan Roman vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik taslak çalışma büyük ölçüde tamamlandı. TOKİ, Romanlar’ın yaşam tarzlarına uygun mahalle kültüründe konutlar yapacak.

Ahmet Edip Uğur'dan Roman vatandaşlara konut jesti!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Roman vatandaşlar için hazırladığı sosyal konut projesini hayata geçirdi. 11 blok toplam 34 daireden oluşacak konutların temeli Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından atıldı.

TOKİ Uzunköprü konutlarının anahtarları verildi!

Uzunköprü'de bulunan 120 adet roman TOKİ konutlarının anahtar teslimi yapıldı. Evlerine yerleşen 120 aile ev sahibi olmanın sevinciyle gözyaşlarını tutamadı.

Fuat Uzun Şehzadeler TOKİ konutlarını inceledi!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nün işbirliğinde Selimşahlar Mahallesinde bulunan ve roman vatandaşların kaldığı TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

Sakarya'da Roman vatandaşlara özel konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Konutlar Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendi

İpsala TOKİ Konutlarında anahtar teslim edildi!

Roman TOKİ Konutlarında sözleşmedeki şartları yerine getirmeyen vatandaşların boşalttığı daireler için geçtiğimiz haftalarda noter huzurunda gerçekleşen kura sonucunda belirlenen hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

TOKİ Bursa'da 132 Roman konutu yaptırıyor

TOKİ Bursa Karacabey roman konutlarının temeli atıldı

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında başvurular için son gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutları için başvurular yarın sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 2 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 3 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarına yeni 23 başvuru

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuru sayısı 413'e yükseldi.

sakaryada roman konutları Haberi

sakaryada roman konutları

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan konutlar, Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekânsal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirildi. Romanların, kişisel, sosyal ve kültürel renkliliklerinin sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, Romanların alandan uzaklaşmaması için kentsel dönüşümü mahallenin eski yerinde gerçekleştirecek. 


3 katlı yapılarda 144 metrekare, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlanan konutların renk seçimi Romanların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi. Romanların eğlenceli yaşamlarını sürdürmelerine imkân sağlamak amacıyla konutlar avlularla irtibatlandı. 


Geniş caddeleri ve meydanlara çıkan sokaklarıyla nefes alacak olan Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı alanlarıyla yeni bir yaşamın kapılarını açacak. Eskisinden daha yeşil olacak mahalle, meydanları ve başta halk eğitim merkezi olmak üzere sosyal donatı alanlarıyla göz...