07 / 05 / 2024

Sakarya'da Roman vatandaşlara özel konut!

Sakarya'da Roman vatandaşlara özel konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Konutlar Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan konutlar, Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirildi. Roman vatandaşların kişisel, sosyal ve kültürel özelliklerini sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, kentsel dönüşümü mahallelerin mevcut yerinde gerçekleştirecek. 



RENK SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTERİLDİ 

Konutlar, 3 katlı yapılarda 144, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlandı. Konutların renk seçimi Roman vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi. Geniş caddeler ve meydanlara çıkan sokaklarıyla nefes alacak Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı mekanlarıyla donatılacak. 



YIKIMLAR YIL SONU BAŞLAYACAK 

Sokak bağlantılarının düzenli olmaması nedeniyle ambulans, itfaiye ve polis araçlarının ilerlemekte zorlandığı mahalle, kentsel dönüşümle tüm sorunlarından kurtulacak. " Erenler ilçesi Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi" nin hayata geçirilmesi için Erenler Belediyesi de ön çalışmalarını tamamladı. Yıkımlara, yıl sonu itibarıyla başlanması öngörülüyor.


Dokuz Sütun 


Geri Dön