19 / 05 / 2024

sakaryada romanlara konut

sakaryada romanlara konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Konutlar Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendi

Roman konut desteği ne kadar olacak? Romanlara ne kadar konut desteği verilecek? Roman konut nerede yapılacak?

Romanlara konut desteği geliyor. Bu haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. İşte detaylar!

Romanlara konut müjdesi! 12 ildeki projeler için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Roman vatandaşlara yönelik özel sosyal konut projesi için çalıştıklarını belirtti.

TOKİ İstanbul çevresinde yazlık konut üretiyor!

TOKİ, Türkiye’nin dört bir yanında ucuz konut üretmek için gaza bastı. Dar gelir grubunun kira öder gibi ev sahibi olabilmesi için İstanbul çevresinde yazlık konut üretimine başladı. Sakaryada yazlık tarzda 448 konut inşa ediliyor.

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin 10 soru sordu..

TOKİ'den İzmir'deki Romanlara 81 konut!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Urla'da barınma sorunu yaşayan Roman vatandaşlar için TOKİ'nin konut yapacağını söyledi.

Romanlar, TOKİ'den bir an önce toplu konut istiyor!

Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç çekiç, Toplu Konut  İdaresi  tarafından, Edirne 'de Romanlara yönelik düşünülen projenin bir an  önce hayat geçirilmesini istediklerini söyledi

TOKİ'den Romanlara yönelik 132 konut!

Hükümet, Roman vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Bursa'nın Karacabey ilçesinde 132 konutun temelini attı

TOKİ, Roman zevkine uygun konut yapacak

TOKİ, 40 ilde Romanlara özel toplu konut yapımı projesi için kolları sıvadı. Geliştirilen projeler 75 metrekare ve iki katlı olacak

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

sakaryada romanlara konut Haberi

sakaryada romanlara konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar için 204 konut yapacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan konutlar, Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekansal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirildi. Roman vatandaşların kişisel, sosyal ve kültürel özelliklerini sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, kentsel dönüşümü mahallelerin mevcut yerinde gerçekleştirecek. 



RENK SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTERİLDİ 

Konutlar, 3 katlı yapılarda 144, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlandı. Konutların renk seçimi Roman vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi. Geniş caddeler ve meydanlara çıkan sokaklarıyla nefes alacak Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı mekanlarıyla donatılacak. 



YIKIMLAR YIL SONU BAŞLAYACAK 

Sokak bağlantılarının düzenli olmaması nedeniyle ambulans, itfaiye ve polis araçlarının ilerlemekte...