19 / 05 / 2024

sakaryadaki binalarda eksik malzeme mi kullanılıyor

sakaryadaki binalarda eksik malzeme mi kullanılıyor

Sakarya'da hala eksik malzeme kullanan, kat yüksekliğine uymayan ve projelere aykırı bina yapanlar tespit edildi. 5 projede bodrum kat yüksekliklerinin fazla uygulandığı, 2 projede farklı beton sınıfı dökümü yapıldığı görüldü.

Sahil Yapı Denetim’in yaptırdığı binada eksik demir mi kullanıldı?

Yapı denetimini Sahil Yapı Denetim’in yaptığı bir binada iddiaya göre eksik demir kullanıldı, belediyece onaylı mimari projede verilen ‘kot’a uyulmadı, bakanlığa ihbar sonrası birileri binanın projelerini gerçek olmayan projelerle değiştirdi.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Binalarda enerji verimliliği artırılacak!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen "Binalarda enerji Verimliliğinin artırılması için teknik yardım projesi"nin açılış töreni yapıldı.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gecikme nedeniyle, yaklaşık bedelin aşılması, inşaatın kusurlu ya eksik ifa şeklinde olması durumlarında fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kaliteli malzeme binalarda enerji tasarrufunu artırıyor!

'Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı' konulu toplantıda, bina yapımında kaliteli malzeme seçiminin önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü?

Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonuyla faaliyet gösteren İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), binalarda ısı yalıtımı sağlayan mantolama sisteminin güvenilirliği konusunda çalışma başlattı

Binalarda enerji tasarrufu asansörlerle sağlanır!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Build Upon projesiyle binalarda iyileştirme devrimi yapılacak!

AB Horizon 2020 Programı kapsamında yürütülen Build Upon projesi, binalarda enerji verimliliğine yönelik ulusal ölçekteki iyileştirme stratejilerine odaklanıyor.

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Binalarda jeofizik yöntemler kullanılmalı!

Jeofizik Mühendisler Odası Şube Başkanı Erdem Orhun Kuybulu, yeni yapılan binalarda mutlaka jeofizik yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

sakaryadaki binalarda eksik malzeme mi kullanılıyor Haberi

sakaryadaki binalarda eksik malzeme mi kullanılıyor


Yapılan denetimlerde kat yüksekliğine riayet edilmediği, kalitesiz beton kullanıldığı belirlendi, mimar-mühendislerin yanında kontrol elemanları hakkında da işlem yapıldı. 


Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2012 ve 2013 yılında Sakarya'daki yapı denetim rakamları açıklandı. Birinci derecede deprem bölgesi olan Sakarya'da hala eksik malzeme kullanan, kat yüksekliğine uymayan ve projelere aykırı bina yapanlar tespit edildi. Yapılan denetimlerde, 5 projede bodrum kat yüksekliklerinin fazla uygulandığı, 2 projede farklı beton sınıfı dökümü yapıldığı görüldü. 


3 projede olması gereken sığmağın olmadığı, 2 projede zemin kat yüksekliğinin olması gerekenden fazla olduğu, 6 projede TAKS ve KAKS'a subasman kısmında aykırılık olduğu birer projede de çıkma ve imar planına aykırı proje düzenlemesi olduğu belirlendi. İncelemelerde 17 projenin mimari proje, 9 projenin de statik projeye aykırı olduğu, 1 projede...