07 / 05 / 2024

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaretine uğrayan Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

Antalya Saklıkent ile Feslikan arasına asfalt yapılıyor!

KONYAALTI Belediyesi, Feslikan Yaylası ile Saklıkent Mahallesi'ni bir birine bağlayan 10 kilometrelik yolu asfaltlıyor. Moryer-Elmelik mevkiinde yer alan yolda asfalt öncesi alt yapı çalışmaları başlatıldı.

Antalya Saklıkent yolu onarılacak!

Antalya başta olmak üzere Türkiye için çok önemli bir kayak merkezlerinden birisi olan Saklıkent’in bozuk yolu onarılacak. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Ağustos ayı içinde çalışmalara başlayarak yolu 100 günde tamamlayacak.

Saklıkent Kanyonu'nu 10 bin kişi ziyaret etti!

Muğla 'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu 'nu Ramazan Bayramı tatilinin iki gününde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Saklıkent HES projesinin ÇED olumlu kararının yürütmesi durduruldu!

DANIŞTAY 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarında yer alan, önemli bir turizm merkezi ve doğal cennet olarak nitelendirilen Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

Saklıkent'i 47 bin kişi ziyaret etti!

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent'e yılın ilk 6 ayında 10 bini öğrenci olmak üzere 47 bin 670 kişi geldi. Saklıkent kanyonu, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 28 Haziran'dan itibaren Seydikemer Belediyesi'nin işletmesine sunuldu.

İbrahim Sarıcaoğlu: Kavak'ın doğal güzellikleri ortaya çıkarılacak!

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı açıklamada, Samsun Kavak'ta saklı kalmış pek çok doğal güzelliklerin bulunduğunu, bu güzelliklerin meydana çıkartılması için de çalışmalar başlattığını söyledi

Saklıkent Kanyonu artık daha güvenli!

Seydikemer'de bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Saklıkent Kanyonu'nda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Gözlem istasyonu, sığınma terasları ve erken uyarı sistemleri önlemlerden bir kaçı...

Saklıkent Kanyonu'nda sel: 1 kişi öldü!

Muğla ' daki turistik Saklıkent Kanyonu ' nda yağmur nedeniyle su seviyesinin yükselmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Mahsur kalan 15 kişi ise kurtarılmayı bekliyor...

Saklıkent Kanyonu'na HES yapılmayacak!

MUĞLA ve Antalya illerinin sınırlarının kesiştiği noktada yer alan Saklıkent Kanyonu yakınında kurulmak istenen HES projesi, yöre halkının ve yaşam savunucularının tepkilerinden dolayı geri çekildi...

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı Haberi

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu gereğince karar verildi.

Karar Sayısı: 1246
Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu gereğince karar...