02 / 05 / 2024

Salahattin Kaplan Kararlıyız dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz

Salahattin Kaplan Kararlıyız dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz

Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, GTO Başkanı Bartık ve 6 halı üreticisi sorularımızı yanıtladı.İhracat yapılan 170 ülkenin tamamında tanıtım çalışması başlatacaklarını belirten Kaplan,“Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz” dedi.

Lagarde: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacaklarına güvendiğini belirtti. Enerji tedariki konusunda da “Avrupa’nın gaz rezervleri yüzde 90 oranında doldu, kışı çok daha güvenle karşılayacağız" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısında yaptığı sunumda, "Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

Fuat Oktay: İnsan onuruna uygun mahalleler hayata geçirmekte kararlıyız!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Gelir seviyesinden bağımsız olarak tüm vatandaşlarımız için her açıdan güvenli evleri ve insan onuruna uygun mahalle ortamlarını hayata geçirmekte kararlıyız" dedi...

Depremle ilgili dönüşümde kararlıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi..

Mithat Yenigün: Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaya kararlıyız!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Cumhuriyete, demokrasiye ve laik değerlere sahip çıkmaya; ekonomik büyümenin kesintisiz devamı için sektör olarak üzerimize düşen görevi her zamankinden de büyük bir kararlılıkla yerine getirmeye hazırız” dedi.

Salahattin Kaplan: Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz!

Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, GTO Başkanı Bartık ve 6 halı üreticisi sorularımızı yanıtladı.İhracat yapılan 170 ülkenin tamamında tanıtım çalışması başlatacaklarını belirten Kaplan,“Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz” dedi.

Kararlıyız ev sahibi yapacağız!

"Kararlıyız ev sahibi yapacağız" sloganıyla tanıtılan Göl Panorama Evleri'nde daireler 207 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 2016 yılının Aralık ayında teslim edilecek projede 1.431 daire ve 40 ticari birim yer alıyor.

Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü arttı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artış göstermekle birlikte, bunların yüzölçümü yüzde 35,8, değeri yüzde 50,4, daire sayısı yüzde 27,4 olarak artış gösterdi.

Tarihi Silifke Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor...

Başkentin keşfedilmemiş mağaraları gün yüzüne çıkıyor!

Ankara’nın 90 kilometre kuzeybatısındaki Güdül ilçesinde yer alan kayalara oyulmuş tarihi mağaralar ve önünden geçen Kirmir Çayı, doğa ve tarih meraklılarını bekliyor.Başkentin keşfedilmemiş mağaraları gün yüzüne çıkıyor...

Kastabala Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor!

Anadolu ' daki Roma dönemine ait Perge, Bergama ve Efes ile aynı özellikleri taşıyan Kastabala ( Hierapolis ) Antik Kenti, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor...

Karabük'te yüzün üzerinde kira yardımı başvurusu yapıldı!

Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, Karabük ve Safranbolu'da kentsel dönüşüm kapsamında yüzün üzerinde kira yardımı başvurusu aldıklarını ve bunları da sonuçlandırdıklarını söyledi...

Gül Yüzüncü Yılmaz: Yıkılması gereken binalar halen yıkılmadı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, 17 Ağustos'un üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen, yıkılması gereken ağır hasarlı birçok binanın hala yıkılmadığı söyledi.

Salahattin Kaplan Kararlıyız dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz Haberi

Salahattin Kaplan Kararlıyız dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz

2015 yılında halı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 14.4 oranında düşerek 2 milyar 16 milyon dolara gerilediğini ifade eden Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, “2016 yılında ihracat yaptığımız 170 ülkenin tamamında pazar payının artırılması için tanıtım faaliyetlerine başlayacağız. O ülkelerde düzenlenecek fuarlara katılım gerçekleştireceğiz. Güney Amerika ve Afrika’ya ise ayrı bir önem vereceğiz.” dedi. 


Almanya’nın Hannover Kenti’nde düzenlenen Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılarak DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Kaplan, “2015 yılında Türkiye genelinden toplam 170 ülkeye halı ihracatı yaptık. Gerek makine halısı gerekse el dokuma halı pazar payının arttırılması için 2016 yılı bizler için adeta seferberlik yılı olarak nitelendirilmelidir. Firmalarımızın ve ihracatçılarımızın yıl boyunca özellikle hedef pazarlar üzerindeki çalışmalarını sıklaştırması, mevcut pazarlardaki pazar payının arttırılması ve...