27 / 04 / 2024

salda gölü son durum 2019

salda gölü son durum 2019

Salda Gölü hakkında açıklama yapan Burdur Valisi Hasan Şıldak, "Salda'ya el sürenin elini kırarlar. Bunu ilin valisi olarak söylüyorum. Salda'ya bir çivi bile çaktırmıyoruz." diye konuştu.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı! Göl manzaralı son 10 villa!

Büyükçekmece'de hayata geçirilen Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Göl manzarasıyla dikkat çeken Habitat Evler'de son 10 villanın satışı devam ediyor...

Dolar 2 gün son tam olarak bu kadar olacak! Elinde doları olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!

Merkez Bankası faiz kararından sonra düşüşe geçen dolar kuru yılı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Doların yönü herkes tarafından merak edilirken, 2 gün son tam olarak ne kadar olacağı ortaya çıktı. Elinde doları olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!

İslam Memiş'ten son dakika ''güçlü dolar'' uyarısı geldi! Dolarda ciddi artış görülecek! Görmedim, duymadım demeyin

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten son dakika ''güçlü dolar''yorumu geldi. ''Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımı fiyatlandı'' diyen Memiş dolarda ciddi artışların olacağını söyledi.

En güçlü elektrikli bisiklet hangisi? İşte Türkiye’de satılan en uzun menzilli elektrikli bisikletler

Son yıllarda araç fiyatlarına peş peşe gelen zamlar elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet piyasasını hareketlendirdi. Cadde ve sokaklarda scooter binen insan görmek normal bir hal alırken elektrikli bisikletlere de talep fazla. Peki Türkiye’de satılan en güçlü elektrikli bisikletler hangisi.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Salda Gölü'ne otel yapılmasına onay verildi!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

salda gölü son durum 2019 Haberi

salda gölü son durum 2019

Burdur Valisi Hasan Şıldak, İnsuyu Mağarası ve Piknik Alanı Çevre Düzenlemesi açılış töreninde konuşma yaptı.

Vali Şıldak, Salda Gölü'nün, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesinin herkesin içini rahatlatan bir gelişme olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kararın alınmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un emeği olduğunun altını çizen Şıldak, şu ifadeleri kullandı;

"Salda Gölü bu kararla, Türkiye'de 18 özel alandan biridir. Bu karar Salda Gölü'nün korunmasının garanti senedidir. Salda Gölü'nde alınan tedbirlerle, koruma kullanma dengesi her zaman gözetilmiştir. Bundan sonra çok daha iyi gözetilecektir. Birinci amacımız, İnsuyu Mağarası ve Salda Gölü ile bütün tarihi ve doğal güzelliklerimizi orijinal haliyle muhafaza etmektir. Kim ne derse desin, aksi bütün söylemleri reddediyoruz. Salda'ya el sürenin elini kırarlar. Bunu ilin valisi olarak...