27 / 04 / 2024

Salda Gölü'nde son durum ne?

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 



Türkiye'nin Malpleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2019'da Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesi ilan edilen Salda Gölü kenarında çalışmalar hız kesmiyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Beyaz Adalar ve Halk Plajı'nda gölün yapısına zarar vermeyecek şekilde yaptırılan ahşap ünitelerin yerleştirilmesi işlemi tamamlandı. 

Salda Gölü nde son durum ne?

Turkuaz renkli suyu ve bembeyaz sahili ile geçen yıl Kovid-19 salgınına rağmen, 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Salda Gölü'nün doğal yapısına zarar vermeyecek şekilde tasarlanan ve ziyaretçilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ahşap ünitelerin monte edilmesi işlemi yapıldı. 

Diğer yandan halk plajı sahiline ise 6 metre yüksekliğinde 2 cankurtaran kulesi koyuldu. 

Salda Gölü sahiline 300- 400 metre mesafede koyulan ahşap ünitelerde kafe, büfe, yönetici ve sağlık birimleri, giyinme, soyunma birimleri, satış üniteleri, mescit ve tuvaletler bulunacak. Tamamen ahşaptan ve yüksekliği bulunmayan, gölün doğal görüntüsü bozmayacak olan bu ahşap üniteler takılıp sökülebilir şekilde tasarlandı.

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?


Geri Dön