28 / 04 / 2024

salda görü imar

salda görü imar

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları mecliste görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazilerinin de yer aldığı söz konusu alt bölgelere ilişkin, imar planları Kartal Belediyesi Meclisi'nde görüşülecek...

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar notları görüşüldü!

Türker Proje'nin arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 57 Nolu İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Kartepe Belediyesi'nin gündeminde imar var!

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar notları görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul'ün arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 35 Nolu İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi kararı verildi.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

Salda Gölü'nün imar planlarına Bakanlıktan onay!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

salda görü imar Haberi

salda görü imar

Burdur Valiliği, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Açıklamada "Hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesinin (ÖÇK) tamamını kapsamaktadır" ifadesine yer verildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- Ülkemizin en değerli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü ve çevresinin doğal haliyle korunarak gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakılması amacıyla, Valiliğimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından çok yakın bir koordinasyon içinde üst düzeyde çevre hassasiyeti gözetilerek yürütülen çalışmalar devam etmektedir.

- Bu kapsamda hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Salda Gölü Özel Çevre Koruma...