04 / 05 / 2024

Salı Grubu

Salı Grubu

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmete açıldı!

Sanayici ve iş adamlarından meydana gelen Salı Grubu, Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmeti nedeniyle Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür mektubu verdi.

Menderes Türel, Antalya'daki projeleri anlattı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu’nun iftar yemeğine katılarak Antalya'daki projeleri anlattı. Başkan Türel, çoğu projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Hakan Külahçı, Salı Grubu toplantısında tecrübelerini anlattı!

SALI Sanayici ve İş Adamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan iç mimar Hakan Külahçı, iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. Külahçı Antalya'nın ilk iç mimarlık şirketi olan Art-Mim'i kurduklarını anlattı.

Salı Grubu'nun gündeminde ulaşım alanında yapılan çalışmalar anlatıldı!

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

2005 yılında Maritim Hotels Grubu, Galataport ve Haydarpaşa'ya talip olmuş!

2005 yılında Alman Maritim Hotels Grubu, Salıpazarı'nda gerçekleştirilecek Galataport Projesi'nde ve Haydarpaşa'da 5 yıldızlı iş oteli ve kongre merkezi yapımı ile ilgili projelere talip olmuş.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine 1.5 milyar dolar harcanacak!

Doğuş Grubu'nun aldığı Salıpazarı projesinde ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi'nde Antrepo yıkılıp tekrar yapılacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi içinde olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, Doğuş Grubu'yla vakfın anlaşması halinde yeniden yapılacak. Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi sahasındaki 4 No'lu Antrepo binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için 2'nci ÇED raporu hazırlandı!

Galataport diye bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için Çinili Han ve Paket Postanesi binalarının koruma grubu ikiden bire çıkarılarak, aslı gibi yapılması istendi.

Antalya'nın 2015 projeleri açıklandı!

Salı Grubu'nun bu haftaki konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016, G-20 zirvesi, NATO ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantıları, Antalya'nın turizm alternatifleri ve ulaşımı hakkında açıklama yaptı.

Menderes Türel: Antalya değerlenecek!

Salı Grubu ile buluşmasında devam eden projelerini ve hedeflerini anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir şehrin marka şehir değerinin o şehirdeki lüks konut fiyatlarının metrekare birim fiyatlarıyla ölçüldüğünü söyledi.

Antalya Havaalanı'na raylı sistem geliyor!

Salı Sanayici ve işadamları Grubu nun bu hattaki konuğu, Antalya Büyiikşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Türel, göreve geldiği andan itibaren hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri hakkında Salı Grubu üyelerine bilgi verdi.

Antalya'daki yeni TRT binası Arapsuyu'na inşa edilecek!

Antalya'nın önde gelen işadamları ve sanayicilerinin oluşturduğu Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin oldu. Şahin Antalya'ya yeni TRT hizmet binası inşa edileceğini söyledi..

Salıpazarı Limanı 35 milyon liraya mal oldu!

Galataport olarak bilinen ve 2013 yılında Doğuş Grubu'nun 702 milyon dolara ihaleyle aldığı İstanbul Salıpazarı Limanı'nın 35 milyon liraya mal olduğu ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

Salı Grubu Haberi

Salı Grubu

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç'un ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Atalay, raylı sistemin üçüncü aşama çalışmalarının başladığını hatırlatarak, "Ulaşım rantı yüksek, talebi fazla bir sektör. Memnun etmemiz gereken kesim sadece şehrin belirli bir bölümü değil. Sokağa adım atan herkes bir beklenti içerisinde" diye konuştu. Bütünşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının tüm kenti kapladığına işaret eden Hülya Atalay, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bütünşehir' yapılandırmasını en hızlı yapan belediyeler arasında önde olduğunu ifade ederek, "Ulaşım hakkında yapmak istediğimizi daha yapamadık. Şu anda uygulamaya geçme safhasındayız. Bundan sonraki sürecimiz daha hareketli olacak" diye konuştu. 



Sabah...