22 / 05 / 2024

salih camisi mimarisi

salih camisi mimarisi

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Endonezya'daki Saka Buana Camisi'nin yüzde 60'ı bambudan yapıldı!

Endonezya'nın Banten şehrinde inşa edilen Saka Buana Camisi mimarisi büyülüyor. Caminin yüzde 60'ı bambudan inşa edildi...

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

İşte Mimar Sinan'ın muhteşem 10 camisi!

Mimar Sinan 99 yıllık ömrüne 95’i cami olmak üzere 375 eser sığdırdı. Akustiği, mimarisi, çinileri, hat yazıları, taşıdığı anlamlar ve manevi havası ile Ramazanda mutlaka gidilip görülmesi gereken 10 Mimar Sinan camisi.

Ahi Evran Üniversitesi Camisi'nin bir bölümü ibadete açıldı!

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi'nde 5 bin kişilik planlanan caminin bir bölümü ibadete açıldı. Türkiye'nin sayılı camileri arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesi Camisi, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa ediliyor.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Nur Camisi, Selimiye Camii'nin mimarisi örnek alınarak inşa edildi!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eseri kabul edilen Edirne’deki Selimiye Camii'nin mimarisi örnek alınarak 6 yıl önce Kırıkkale'de inşasına başlanan Nur Camisi, 2014 yılı sonunda hizmete girecek

Yemen Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor!

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Salih Yılmaz, Adese'nin Kurumsal İletişim Müdürü oldu!

İttifak Holdingin ulusal perakende markası Adese'nin Kurumsal İletişim Müdürü Salih Yılmaz oldu. Ekim 2013 tarihi itibariyle yeni görevine başlayan Yılmaz, Adese'nin tüm pazarlama ve iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak...

Bingazi Tatweer Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi ödülü kazandı!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört farklı projesiyle altı ödül alan iki design group, bu kez Libya’da projelendirilen Bingazi Tatweer AVM ile Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi” ödülü kazandı...

Salih Bezci: Perakende sektöründe yasal bir düzenleme yapılmalı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci tarafından Türkiye'nin üçüncü en büyük sektörü konumundaki perakende sektöründe yasal bir düzenlemenin gerekli olduğu yönünde açıklama yapıldı...

salih camisi mimarisi Haberi

salih camisi mimarisi

Yemen’in en büyük camisi olan ve devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor. 2008 yılında ibadete açılan cami, Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor. Kusursuz bir işçiliğe sahip olan Salih Camisi’nin 6 minareli olma fikrinde ise İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınmış.


Caminin iç kısmına girildiğinde sık bir şekilde dizilen kahverengi sütunların Mekke’deki Mescid-i Nebevi’yi andırdığı gözleniyor. Kameriye adı verilen 4 ana kemer üzerine oturtulan ana kubbenin çapı 27.4 metre, yüksekliği ise 39.6 metre olarak inşa edilmiş. Ana kubbe ile beraber, 5 kubbeden oluşan caminin kubbeleri, İslamın 5 şartını sembolize ediyor. İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınarak yapılan 6 minare ise imanın 6 şartını temsil ediyor.


Minarelerin boyu 100-200 metre

Caminin farklı kısımlarında kullanılan ve Yemen’e...