18 / 05 / 2024

salim taşçı ankara

salim taşçı ankara

Ankara konut piyasasını yakından bilen isimlerden biri olan Türk Sanayici ve İş Adamları (TÜSİAV) Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Posta Ankara okurları için Ankara konut piyasasını analiz etti...

Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları Aralık'ta! Hemen başvuru tarihlerine bakın! 

TÜRMOB, bu senenin üçüncü dönem yeminli mali müşavirlik sınavlarının 2-11 Aralık'ta Ankara'da, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarının da 16-17 Aralık'ta gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte başvuru tarihleri...

Ankara Hali'nde balık şenliği! 12 kg hamsi 120 TL'ye satışta! Ankara Balık Hali 19 Aralık 2022 fiyat listesi 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin 19 Aralık 2022 balık fiyatları belli oldu. Peki, Ankara Balık Hali'nde balık fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 19 Aralık fiyat listesi...

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

2 bin TL'nin altında kiralık ev kalmadı!

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiracıların 2 bin Türk Lirası tutarındaki bir konutu kiralayabilmeleri için ceplerinde en az 10 bin TL para olması gerektiğine dikkat çekti. Salim Taşçı, kira fiyatlarına ve kira fiyatlarında yükselişin nedenlerine ilişkin konuştu.

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını sürecinde adeta uçuşa geçen yazlık ve kırsal bölgelerdeki villa fiyatları düşmeye başladı. Emlak müşaviri Salim Taşçı, villalara olan talebin düşmesi sebebiyle fiyatlarda yöresine göre üçte bir hatta yarıya yakın düşüş öngördüklerini belirtti.

Koçtaş, Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını açtı!

Koçtaş, başkent Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını Bilkent Center AVM'de hizmete açtı.

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını artırdı mı?

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşçı, Türkiye'de ne zaman konut kredileri ucuzlasa hemen sonrasında konut fiyatlarının yükseldiğini, haksız zam fırtınası estiğini belirtti...

ABD’nin Batı Şeria kararına büyük tepki!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı görmediklerini açıklaması, başta Ankara olmak üzere dünyada büyük tepkiye neden oldu.

Gün gün TOKİ'nin ucuz konut kuraları!

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projeyle başlatılan sosyal konutlar için kura tarihleri belli oldu. Konutlar için kuralar ilk olarak 6 Mayıs’ta, Ankara Kuzeykent’teki 809 konut için noter huzurunda çekilmişti.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

Ankara'da inşa edilen İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ kapılarını açtı.

Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni yol mu yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 14 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan yol genişletme dönüş yol projeleriyle Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni bir saldırı düzenleneceğini açıkladı.

Apartman yöneticileri haberiniz var mı?

Apartman görevlisi emekliliğini istediğinde kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte bu sorunun yanıtını Salim Taşçı yanıtladı..

salim taşçı ankara Haberi

salim taşçı ankara
Bir dönem gecekondularıyla anılan Mamak'ın yıldız olma yolunda ilerlediğini belirten Salim Taşçı, bir diğer yıl adayı olarak da İncek'i gösterdi. Ankara'nın merkezi Kızılay için, "Kızılay her zaman Kızılay'dır" ifadesini kullanan Taşçı, Kızılay'da 50-60 yıl önce yapılan binaların artık yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ankara'nın dört bir yanındaki konut piyasasını, Taşçı şöyle anlattı:

Ankara'nın gelişen ve gelişmekte olan semtleri hangi bölgeler?

Bundan 15 yıl önce Ankara'nın merkezi Ulus'taki Valilik binasıydı.
15 yıl önce 12 dakikada merkezden Ankara'nın dışına çıkmak mümkündü. Oysa şimdi, Ankara dört bir yana kol attı. 45'inci kilometreye kadar Ankara'yı zor çıkıyorsun. Nüfus, 5.5 milyona dayandı/Bundan 30 sene önce bana 'şehir nereye gidecek?' diye sorulmuştu. Eskişehir Yolu ilk planda geüşen bir bölgeydi.
Devlet daireleri ve pahalı mülklerin orada bulunması Eskişehir bölgesini gelişen bölge...