15 / 05 / 2024

Şamahı Cuma açıldı

Şamahı Cuma açıldı

Azerbaycan'ın en eski camisi Şamahı Cuma Camisi, yapılan restorasyon ve genişletme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Arçelik’te Cuma aşkına kampanyası başladı! İhtiyacınız olan ne varsa hepsi indirimde! İşte 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

Arçelik de kasım ayı kampanyalarına katıldı. Cuma aşkına kampanyasında gerçek ihtiyacını bilenleri muhteşem indirimler bekliyor. İşte 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

Teşvikiye Camisi ibadete açıldı! 

2018'de restorasyon çalışmalarına başlanan Teşvikiye Camisi, bugün kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı. 

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Amasya'daki 753 yıllık Gökmedrese Camisi hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Fatih'teki Mercan Ağa Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği Fatih'teki Mercan Ağa Camisi, kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Kayaoğlu İnşaat'ın acı günü! Cuma Yıldızhan vefat etti!

Kayaoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin koordinatörlerinden İnşaat Mühendisi Cuma Yıldızhan vefat etti. 

Hacı Osman Torun Camisi açıldı!

Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camisi bugün hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan'a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Trabzon Ahi Evren Cami açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı Ahi Evren Hastanesi Altı Camisi, bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı. 

Yıldız Hamidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu gerçekleştirilen Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk cuma namazının ardından ibadete açıldı

Kostroma Merkez Camisi açıldı!

Rusya’nın Kostroma şehrinde inşa edilen Merkez Camisi ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez camide cuma namazı kıldırdı.

Şamahı Cuma açıldı Haberi

Şamahı Cuma açıldı


Azerbaycan tarihi ve kültürel mirası içerisinde önemli yere sahip olan ve restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan caminin açılışını, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptı.


Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Rusya Federasyonu Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti Müftüsü İsmayıl Berdiyev, Çeçenistan Müftüsü Soltan Mirzayev ve çok sayıda din adamının katıldığı törende, camiyi gezen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Aliyev'e Kuran-ı Kerim hediye edildi.


Şamahı Cuma Camii


Tarihi kaynaklarda Şamahı Cuma Camisi'nin 743 yılında inşa edildiği ve Hazar Devleti hükümdarlarının İslam dinini burada kabul ettikleri belirtiliyor.


Çeşitli dönemlerde deprem ve başka nedenlerle tahrip olan ve yeniden tamir edilen cami, 1918 yılında Ermeni çeteler tarafından yakıldı.


Sovyetler döneminde yıkılmayan fakat ibadete kapalı olan cami, 80'li yıllarda tekrar açıldı.

Sovyetlerin dağılmasının ardından merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in tamir ettirdiği camide,...