05 / 05 / 2024

sami kariyo kimdir

sami kariyo kimdir

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirtti...

Mehmet Arif Sami Çağlı hangi şirketlerde çalıştı? Nerede genel müdür olarak görev yaptı?

Mehmet Arif Sami Çağlı kimdir? Hangi üniversiteden ve kaç yılında mezun oldu? Hangi şirketlerde genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı? İşte Mehmet Arif Sami Çağlı ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

Sami Vodina kimdir?

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina kimdir? Sami Vodina bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Sami Vodina'nın biyografisi...

Ali Sami Kutlu kimdir?

Ali Sami Kutlu, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki Ali Sami Kutlu kimdir? Ali Sami Kutlu hangi işlere imza attı?

Mahmut Sami Şahin kimdir?

Mahmut Sami Şahin, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Mahmut Sami Şahin kimdir? Mahmut Sami Şahin, hangi işlere imza attı?

Perakendeciler kiraların TL'ye dönüşünden mutlu!

Perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, dövizle kiralamalar konusunda alınan kararlar hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'de AVM yatırımları tam gaz!

Birleşik Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, Türkiye'nin son 8 yıldır en fazla alışveriş merkezi yatırımı yapan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

Yabancılar bu yıl 90 yeni mağaza açacak!

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo, "17 grubun 2.381 mağazası var. Bu yıl 90 yeni mağaza açılacak, Türkiye'ye güvenleri devam ediyor" dedi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de 90 yeni mağaza açacak!

Darbe girişimine, bölge ülkelerdeki dalgalanmalara rağmen, yabancı markaların Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Sami Kariyo, “90 yeni mağaza açılırken kapananların sayısı 41 ile sınırlı kaldı” dedi.

Penti 2018'de mağaza sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyor!

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 2018 yılının sonuna kadar 450’si yurtiçinde olmak üzere toplam 700 mağazaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Sami Er kimdir?

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcı Sami Er, TOKİ tarafından Emlak Konut yönetim kurulu üyeliğine aday gösterildi. Peki, Sami Er kimdir?

Perakende sektörü 2016'da yüzde 9-10 büyüyecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirtti...

AVM'lerde dövizden TL'ye geçiş!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, "AVM'lerdeki oıtak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'ler ortak alan ödemeleri liraya dönüyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo,"AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi. Kariyo böylece adil, hukuken tanımlanmış ve denetlenebilir bir uygulamaya geçileceğini söyledi.

sami kariyo kimdir Haberi

sami kariyo kimdir


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirterek, "BMD markalarının 2016 yılına ilişkin cirosuyla ilgili tahminimiz ise 50 milyar doların aşılabileceği yönünde" dedi.


AA muhabirine 2015'i değerlendiren ve gelecek yıla ilişkin beklentilerini paylaşan Kariyo, 2015 yılında perakende sektörünün başarılı bir performans gösterdiğini söyledi.


Türkiye ekonomisinin bu yılı yüzde 3 büyüme ile kapatacağının tahmin edildiğini anımsatan Kariyo, "Perakende sektöründe bunun 4 katı bir büyümeyi yakalamış bulunuyoruz" bilgisini verdi.


Kariyo, sektörün, Türkiye genelinde 400 bine yakın mağaza, 3 milyondan fazla istihdam, 25 milyon metrekareden büyük satış alanı ile Türkiye ekonomisinin en dinamik yapı taşı olduğunu vurgulayarak, perakende sektörü açısından 2015 yılının, enflasyondan arındırılmış olarak 338 milyar dolar civarında ciro büyüklüğü ile...