29 / 04 / 2024

Penti 2018'de mağaza sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyor!

Penti 2018'de mağaza sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyor!

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 2018 yılının sonuna kadar 450’si yurtiçinde olmak üzere toplam 700 mağazaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.



Penti Yönetim Kurulu Başkanı Kariyo “İran uzun zamandan beri bizim Türkiye’den sonraki en önemli pazarımız. Senede 7.5 milyon adet çorap satıyoruz İran’a. Bu adet İran’daki çorap pazarının yüzde 20’si. Oradaki en güçlü Pazar payına sahip markayız” derken, Penti’nin İran’daki en büyük rakibinin de Çin’de ve farklı ülkelerde üretilen “Penti”ler olduğunu anlattı.  Fikri Mülkiyet Kakları konusunda geri durumda olan İran’da ambargonun kalkmasından sonra markaların yolculuğunun hızlanması bekleniyor. “Bizim oradaki en büyük rakibimiz sahte Penti’ler.


Çok sayıda sahte Penti ürünü var 

İran’da ve onların yasalarına göre bunla mücadele etmek mümkün görünmüyor” Sami Kariyo, ambargonun kaldırılması sürecinde birçok Türk markası gibi Penti’nin de İran’daki varlığını güçlendireceğini, bayilik vermek yerine İranlı bir ortakla yüzde 50 ortaklık kurduklarını açıkladı.


İRAN’DA 6 MAĞAZA

Penti’nin 2’si Tahran’da, 2’si Kiş Adası'nda, 2’si de Hazar’da toplam 6 mağazası var İran’da, Kısa süre sonra İsfahan ve Tebriz’de de mağaza açacak olan Penti, ileride İran’da üretime geçmeyi de hedefliyor. “Rakiplerimizden en büyük farkımız üretici yanımız” diyen Kariyo, sürecin bekledikleri gibi gitmesi halinde İran’da ileride fabrika kurmayı da planlıyor.


YÜZDE 4.5-5 BÜYÜME HEDEFİ

İran’ın 2014-2015 rakamlarını ile ilgili bilgi veren Kajiyar2016’dan 2020’ye kadar İran’ın yılda yüzde 4.5-6 arası büyümeyi hedeflediğini söyledi. Büyümenin en çok perakende sektörünü etkileyeceğini söyleyen Kariyo, “İran zıplama yapacak. Gıda dışındaki perakende de yüzde 6-7’lik bir büyüme öngörülüyor” dedi.


VİTRİNLER FARKLI

Penti’nin İran’daki mağazalarının vitrinleri Türkiye’deki gibi değil. İran’da da vitrinlerde manken var ama mankenin kafası ve göğüs şekli yok.. Mağazaların içinde de iç giyim satılan yer mağazanın içinde ayrı olarak düzenleniyor ve yalnızca kadınlar çalışıyor.


YURTDIŞINDA 110 MAĞAZA

•Penti 2018 sonuna kadar 450’si yurtiçinde olmak üzere toplam 700 mağazaya çıkmayı hedefliyor.

•Penti mağazalarını 2015 yılı içinde 55 milyon kişi ziyaret etti


Hürriyet



Geri Dön