30 / 04 / 2024

Sami Kariyo penti yatırımları

Sami Kariyo penti yatırımları

2018 sonuna kadar 600 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Penti, yurtdışında büyümeyi hedefliyor. Penti’nin büyüme trendi ABD’li yatırım fonu Carlyle’ın dikkatini çekti.

Perakendeciler kiraların TL'ye dönüşünden mutlu!

Perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, dövizle kiralamalar konusunda alınan kararlar hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'de AVM yatırımları tam gaz!

Birleşik Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, Türkiye'nin son 8 yıldır en fazla alışveriş merkezi yatırımı yapan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

Yabancılar bu yıl 90 yeni mağaza açacak!

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo, "17 grubun 2.381 mağazası var. Bu yıl 90 yeni mağaza açılacak, Türkiye'ye güvenleri devam ediyor" dedi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de 90 yeni mağaza açacak!

Darbe girişimine, bölge ülkelerdeki dalgalanmalara rağmen, yabancı markaların Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Sami Kariyo, “90 yeni mağaza açılırken kapananların sayısı 41 ile sınırlı kaldı” dedi.

Penti 2018'de mağaza sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyor!

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 2018 yılının sonuna kadar 450’si yurtiçinde olmak üzere toplam 700 mağazaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Perakende sektörü 2016'da yüzde 9-10 büyüyecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirtti...

AVM'lerde dövizden TL'ye geçiş!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, "AVM'lerdeki oıtak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'ler ortak alan ödemeleri liraya dönüyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo,"AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi. Kariyo böylece adil, hukuken tanımlanmış ve denetlenebilir bir uygulamaya geçileceğini söyledi.

AVM’lerde ortak alan ödemesi TL'ye dönecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın sektörde yepyeni bir dönemi başlatacağını söyleyen Sami Kariyo: AVM’lerde ortak alan ödemesi dövizden TL’ye dönecek dedi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden Türk Lirasına mı dönecek?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak"dedi.

Sami Çakır: Gölcük halkı sağlam evlerde oturmalı!

AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, "Gölcük halkımız sağlam evlerde oturmalı ama bundan önemlisi deprem bilincine de sahip olmalıyız" dedi.

Mahmut Sami Mallı kimdir?

İnşaat Mühendisi Mahmut Sami Mallı, AKP'den Ankara Milletvekili Adayı oldu. Peki, Mahmut Sami Mallı kimdir? Mahmut Sami Mallı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mahmut Sami Mallı...

Sami Kariyo penti yatırımları Haberi

Sami Kariyo penti yatırımları

2017’yi 850 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanan Penti’nin gelecek hedefleri büyük. Şirket, 2022’ye kadar perakende tarafında 2,6 milyar TL ve üretimde 400 milyon TL ciroya ulaşarak 3 milyar TL’lik bir şirket olmak istiyor.

2018 sonuna kadar 600 mağazaya ulaşma hedefi de var. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, stratejik ortaklık için Amerikalı bir grupla görüştüklerini söylüyor. Penti, son yıllarda büyüme stratejisiyle perakende sektörünün en çok dikkat çeken markalarından biri.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Temelleri 1950’li yıllarda kurulan Öğretmen Çorap ile atılan Penti’nin dönüm noktası 1999’da aldığı perakendeciliğe giriş kararı oldu. Çorap odaklı mağaza konseptiyle işe başlayan Penti, talep üzerine konseptini genişleterek iç giyim, plaj giyimi, ev giyim gibi yeni kategorilere girdi.

Bu arada Penti’nin büyüme trendi ABD’li yatırım fonu Carlyle’ın...