28 / 07 / 2024

Samsun Akıllı sosyal şehir olacak

Samsun Akıllı sosyal şehir olacak

Samsun, 2017 yılında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatları için şimdiden hazırlıklara başladı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarına kadar dünyada az sayıda olan 'Smart Sosyal C

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Akıllı mahalle ne?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konutu ve Kanal İstanbul çevresindeki yeni şehir akıllı mahalle konseptinde inşa edilecek. Peki akıllı mahalle ne?

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Turkcell ve Huawei'den Samsun'da akıllı şehir için işbirliği!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Turkcell ve Huawei ile Akıllı Şehir İşbirliği için protokol imzaladı.

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Samsun Tekkeköy Belediyesi'ne akıllı bina!

Samsun’un Tekkeköy Belediyesinin akıllı yeni hizmet binası görenleri hayran bırakıyor. Samsun-Ordu karayolu üzerindeki 16 bin 500 metrekare inşaat alanına ve 16 bin metrekare meydana sahip Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binası 8 kattan oluşuyor.

Samsun'un Akıllı Şehir Stratejisi hazırlanıyor!

ORTA Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "Türkiye'de ilk kez uygulayacağımız proje ile Samsun'un 'Akıllı Şehir Stratejisi'ni hazırlayacağız. Alt yapı, turizm, ulaşım, ekonomik, teknolojik ve birçok farklı alanı içerisine alarak bu stratejiyi hazırlayacağız" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini inceledi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini ziyaret etti. Eksikleri ve yapılabilecek düzenlemeleri inceledi.

Mehmet Özçelik: Akıllı şehirlere önem veriyoruz!

Özçelik "Sosyal konut üreten bir kuruluş olarak, akıllı şehirlerin ve akıllı konutların gelecek zaman diliminde daha çok konuşulacağını, insan hayatına daha çok gireceğini ve sektörün de buna göre kendi tasarımını revize edeceğine inanıyoruz" dedi

TOKİ akıllı konut üreterek akıllı şehirler kuracak!

13 yılda 720 bin konutu hayata geçiren ve 8 bini aşkın sosyal donatı rakamına ulaşan TOKİ, iyilik üreten bir idare olarak, akıllı kent kavramını da temsil ediyor.

Soyak Akıllı Yıldızlar Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk dönemi sona erdi!

Soyak’ın ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufunu ve bilincini arttırmayı hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 2. yılının ilk dönemi sona erdi.

Soyak’ın Akıllı Yıldızlar projesi 2'nci yılına başladı!

Soyak’ın öğrencilerinde enerji tasarrufu bilincini arttırmayı hedefleyen, İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda uygulanacak olan ödüllü Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, ikinci yılına yeni okul tanıtımlarıyla başladı.

Akıllı ev tweet de atıyor!

Akıllı bina markası Thea IQ’nün dokunmatik yönetim paneliyle odanın ışıklarını, klimasını, perde ve panjurların hareketlerini kontrol etmek mümkün. Thea IQ, Twitter’da sosyal paylaşım da yapıyor!

Samsun Akıllı sosyal şehir olacak Haberi

Samsun Akıllı sosyal şehir olacak

Samsun, 2017 yılında düzenlenecek  olan İşitme Engelliler Olimpiyatları için şimdiden hazırlıklara başladı. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarına kadar dünyada az sayıda olan 'Smart Sosyal City' yani 'Akıllı Sosyal Şehirler' sistemini kuracaklarını söyledi  


İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ile ingiltere Büyükelçiliği tarafından Samsun'da. 'Ayrımcılıkla Mücadele ve Bit Muamele Hakkı' konularında mülki idare amirlerinin larkındalığmın artırılması çalıştayı düzenlendi. Sheraton Motel de düzenlenen çalıştaya Samsun Valisi ibrahim Şahin, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıklı. Çalıştayın açılış konuşmasını. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Dumanlı yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi: "2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun'da yapılacak. Bizim ciddi hazırlıklarımız var....