07 / 05 / 2024

samsun Arazilerin bölünmesinin önlenmesö

samsun Arazilerin bölünmesinin önlenmesö

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde, “Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı..

709 bin hektar tarım alanı bölünmeden kurtuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanı bölünmekten kurtuldu!

Tarım arazilerine yakın takip geliyor. Türkiye'de tarım arazileri bölünmesinin engellenerek 3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanının satış yolu ile bölünmesinin önüne geçildi.

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan 3 aylık ek süre bu ay sonunda dolacak.

Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılabilir mi? Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

Samsun'da Arazilerin Bölünmesinin Önlenmesi toplantısı yapıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde, “Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı..

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçilecek!

Türkiye’de 3 milyon çiftçi olmasına rağmen tarım arazilerinde toplam 40 milyon hissedar bulunuyor. Bunun anlamı şu. Miras veya başka nedenlerle tarım arazileri her geçen gün bölünüyor.

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği olan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte esaslar..

Tarım arazilerin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 Perşembe Günü 29001sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Toprak Koruma ce Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereğince tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. Peki, tarım arazilerin bölünmesi nasıl olur?

Tarımsal arazilerin miras yoluyla bölünmesi!

Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemiyor ve bölünemiyor. İşte, tarımsal arazilerin miras yoluyla bölünmesi!

Hisseli arazi nasıl bölünür?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki alınan kararlara göre, hisseli arazi nasıl bölünür?

Hisseli arazilerin bölünmesi!

23294678 - 010 - 06 sayılı ve 24/02/2014 tarihli "Tarım arazilerinde hisseli satış" başlıklı Genelge ile hisseli arazilerin bölünmesi yasaklandı. İşte genelge kapsamında yer alan hükümler..

samsun Arazilerin bölünmesinin önlenmesö Haberi

samsun Arazilerin bölünmesinin önlenmesö

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı’nın katıldığı toplantıda; ‘miras, satış süreçleri ve asgari tarımsal arazi büyüklükleri, yeter gelirli arazi büyüklükleri ve ekonomik bütünlükle’ ilgili Arazi Edindirme Şube Müdürü Fuat Coşkun, Ziraat Mühendisi Bayram Tatar, İdris Özata ve Sevim Şurgun’un sunumlarıyla ilçe müdürleri ve ilçelerden gelen teknik elemanlara bilgi aktarıldı.

Toplantıda yapılan sunumlarda şu bilgiler verildi: “5403 sayılı Kanun, 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi gazete’de yayınlanan 6537 sayılı Kanun ile değiştirildi. Yeni yasa ile ekonomik bütünlük ve yeterli gelirli tarımsal arazi büyüklüğü kavramları tanımlandı, belirlenen büyüklükteki tarımsal araziler üzerinde gerçekleştirilecek mülkiyeti aktarıcı nitelikli işlemlerin yanı sıra, intikal ve miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler getirildi.Yasaya bağlı olarak 31 Aralık 2014 tarihinde Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin...