15 / 05 / 2024

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi son durum

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi son durum

Atakum Tarım Meslek Lisesinin dini tesis alanına çevrilmesinin ardından, İdare Mahkemesi dini tesis alanının okul alanına çevrilmesi kararını aldı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Samsun Atakum'a dev tesis kazandırılacak!

Samsun Atakum'a Yeni Mahalle Çocuk Oyun Alanı, Kapalı Pazar Yeri ve Spor Tesisi kazandırıldı. Yapımı devam eden proje ile ilçeye önemli bir kompleksin kazandırılacak.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi Kent Park olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi "Protokol Camisi" alanında son kararı verdi. Protokol Camisi yapılacak arazi, Samsun Büyükşehir Meclisi tarafından Kent Park olarak ilan edildi.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi taşınmayacak!

SAMSUN’da bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için başka bir yere taşınan 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi ile verilen imar değişikliği hem de okulun taşınması kararı iptal edildi.

Toros Tarım'ın Samsun'daki tesisi tamamlandı!

Tekfen Holding, Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Samsun İşletmesi'ne ilişkin inşaat ve devreye alma çalışmaları tamamlandı, tesisler işletmeye alındı.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı.

Samsun Atakum Çobanözü Köyü kentsel dönüşüme girdi!

Samsun Atakum ilçesine bağlı Çobanözü Mahallesi'nin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. 27 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Veliler, Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni geri istiyor!

Veliler, Samsun'daki 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni 10 bin kişilik cami yapılması için okullarından çıkarılarak başka yere taşınan çocuklarının, yeniden kendi okullarına döndürülmesini istedi.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi ne olacak?

Atakum Tarım Meslek Lisesinin dini tesis alanına çevrilmesinin ardından, İdare Mahkemesi dini tesis alanının okul alanına çevrilmesi kararını aldı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi son durum Haberi

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi son durum

Mahkeme kararını Büyükşehir Belediyesi uygularken arazinin Diyanet İşleri Başkanlığından, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etmesi bekleniyor yaklaşık 2 yıldır Samsun kamuoyunu meşgul eden ve birçok eğitimcinin ve sivil toplum örgütünün tepki gösterdiği Protokol Camisi için son kararı İdare Mahkemesi verdi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 


Mahkeme imar planlarının yargısal denetimi sırasında şehircilik ilkeleri, planlama esasları, imar planlarının bütünlüğü, genel yapısı, kapsadığı alanın nitelikleri, bölgenin ihtiyaçları ve çevrenin korunması gibi olguların yanında, kamu yararı ilkesinin de gözetilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 


VALİLİĞE 300 DİLEKÇE

Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin kararından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında gündeme aldığı konu ile ilgili ise dini tesis alanını okul alanına çevrilmesi yönünde karar aldı. Dava süreci devam ederken, okul 2014-2015...