29 / 04 / 2024

samsun biyokütle enerji santrali mahkeme samsun biyokütle enerji santrali ne zaman açılacak

samsun biyokütle enerji santrali mahkeme samsun biyokütle enerji santrali ne zaman açılacak

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Gülşah Kaplan tarafından kuruldu.

Kare Kök Biyokütle Geri Dönüşüm Orman Ürünleri Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kare Kök Biyokütle Geri Dönüşüm Orman Ürünleri Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eşref Ortanci ve Seyithan Arslan ortaklığında kuruldu.

Samsun'da yapılacak santralde inşaat ruhsatı çelişkisi!

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Gönen Biyokütle Enerji Santrali’nin inşaatında son durum!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen Organize Sanayi Bölgesi’nde iki ay önce yapımına başlanan ve Ağustos ayında tamamlanması beklenen Biyokütle Enerji Santrali’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

MMO Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenledi.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Biyokütle Teknolojileri Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biyokütle Teknolojileri Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yakup Okşaş tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Eylül'de Fatih, Alemdar Mahallesi, Ticarethane Sokak'ta kuruldu.

Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali Dünyanın en iyisi ödülünü aldı!

23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve yüzde 61 verimlilik oranıyla iki dünya rekoru birden kıran Cengiz Enerji’ye bağlı Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali ikinci ödülünü dünya enerji sektörünün referans kabul ettiği Power Magazine’den aldı.

OMV, Samsun doğalgaz santralini satacak mı?

Enerji şirketi OMV'nin Samsun'daki doğalgaz santralini satabileceği belirtildi. Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin enerji dağıtım faaliyetlerinden sorumlu yetkilisi Manfred Leitner açıkladı.

Samsun'daki doğazgaz çevrim santrali, dünyanın en verimli santrali oldu!

Cengiz Enerji, Samsun’da 400 milyon dolarlık yatırımla dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santralını kurdu. 610 MW’lık kapasitesi olan doğalgaz çevrim santralı, tek başına Samsun’un kullandığı elektriğin iki katını üretecek.

samsun biyokütle enerji santrali mahkeme samsun biyokütle enerji santrali ne zaman açılacak Haberi

samsun biyokütle enerji santrali mahkeme samsun biyokütle enerji santrali ne zaman açılacak

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde inşaatı tepki yaratan santral ruhsatının iki katlı depolama alanı olarak alındığı meydana çıktı.

Çarşamba Eğercili'de kurulacak biyokütle enerji santraliyle ilgili TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nce, biyokütle enerji santrali inşaat ruhsatının iptali ve ruhsata dayanak 1/5000 ve 1/1000lik imar planlarının iptali için Samsun 3. İdare Mahkemesi'ne  açılan davaya dair detaylar belli oldu.

Samsun Gazetesi’nden Merve İlhan’ın haberine göre, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Eğercili'deki santral inşaat ruhsatının 'depo ruhsatı' olarak alınmış olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Memişoğlu,"Ruhsat depo ruhsatı ama yapılan fabrika. Dolayısıyla Çarşamba Belediyesi suç işliyor. Çünkü; depo ruhsatıyla fabrika projesi yaptırılmaz. Bunun yanı sıra yapı denetim şirketi de suç işliyor. Çünkü; depo ruhsatı olan bir yere  fabrika projesi onaylanmaz" dedi.

İki katlı depo yapılacak

Fabrika projesinin...