08 / 05 / 2024

Samsun Çarşambada eski evler yıkılıyor mu

Samsun Çarşambada eski evler yıkılıyor mu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

İki ildeki 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor!

Samsun Çarşamba'da ve İzmir Narlıdere'de yer alan 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor. Peki satışı yapılacak konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

O ilde 24 ay vadeyle 41 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

Samsun Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun ili, Çarşamba ilçesinde yer alan 41 adet konutu yüzde 50'sini peşin kalanını 24 ay vade ile satıyor. Peki Samsun Çarşamba'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Belediyeden kaçırılmayacak fırsat! 24 ay taksitle tam 56 konut satacak! Hemen bakın!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 56 adet konutu satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale detayları... 

Eski Hazine Müsteşarı anlattı! Ekonomi kaç yılda düzelir?

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, 2023 seçimlerine az bir süre kala Türkiye ekonomisine yönelik analizlerini ortaya koydu. İşte detaylar!

Belediye'den büyük fırsat! 13 adet gayrimenkul satacak!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba Beyyenice Mahallesi'nde yer alan 13 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

TOKİ'den Samsun Çarşamba'da 770 bin liraya 3+1!

TOKİ Samsun Çarşamba 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Çarşamba'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Çarşamba'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Çarşamba sosyal konut projesi...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa fırsatı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba Eğercili Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte merakla beklenen ihale ile ilgili detaylar...

Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı yazdı Türkiye’de toplam borç 13 trilyon TL

Türkiye’de toplam borcun yılın ilk üç ayında 1.5 trilyon lira daha arttığını belirten Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, borcun 13.3 trilyon liraya ulaştığını yazdı. Özyıldız, bununla birlikte hane halkının borçlarının da 1.1 trilyon liraya çıktığını belirtti.

Çarşamba Belediyesi 24 ay taksitle 27 ev ve dükkan satacak! Ev ya da iş yeri almak isteyenlere büyük fırsat!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 27 ev ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ulaştırma eski bakanı Haluk Necdet Arık vefat etti!

26 Mart 1971 - 29 Eylül 1971 tarihleri arasında görev yapan Ulaştırma eski bakanı Haluk Necdet Arık hayatını kaybetti.

Beste Açar ile İpek Açar arasında köşk gerginliği!

Merhum Sanatçı Kayahan'ın kızı Beste Açar ile eski eşi İpek Açar Kömürcü arasında geçtiğimiz günlerde başlayan gerginlik büyüyor. İkili soyadı kavgasından sonra şimdi de köşk için anlaşmazlık yaşıyor.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Samsun'da arazi kavgası! Eski eşini tüfekle öldürdü!

Samsun'da A.P. (51) isimli bir kadın, arazi anlaşmazlığı yaşadığı eski eşi Ali D.'yi (49) tüfekle vurup öldürdü.

Samsun Çarşambada eski evler yıkılıyor mu Haberi

Samsun Çarşambada eski evler yıkılıyor mu

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1961 yılında Hasan Uğurlu Barajı'nın yapılması nedeniyle evi sular altında kalan vatandaşlara devlet tarafından Çarşamba ilçesinde tek katlı, iki oda ve bir mutfaktan oluşan 240 ev yaptırıldı.


Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bu konutlara yerleşen vatandaşlar, uzun yıllar burada yaşadı. Zamanla hanedeki bireylerin artması sonucu evlerin yeterli gelmemesi üzerine arayışa giren bazı vatandaşlar, yeni ev yapmaya karar verdi.


Yeni binalarını aynı arsada yapan vatandaşlar, inşaat bitene kadar başka bir eve yerleşip kira vermektense eski evlerinde yaşamaya devam etti; binaları da eski evi yıkmadan üzerine yaptırdı. 


Uygulamanın yayılması sonucu ilçede eski evin üzerine yapılmış 2 ila 4 kat arasındaki binaların bulunduğu yapıların sayısı zamanla 50'yi buldu. Görenlerin ilgisini çeken yapılar, zamanla tehlike oluşturduğu gerekçesiyle sahipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Bugün ilçede bu şekilde sadece...