18 / 05 / 2024

samsun eski havaalanı projeleri

samsun eski havaalanı projeleri

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent merkezindeki bazı kamu binalarının eski havaalanı bölgesine taşınarak, modern bir kamusal alan oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Samsun'da arazi kavgası! Eski eşini tüfekle öldürdü!

Samsun'da A.P. (51) isimli bir kadın, arazi anlaşmazlığı yaşadığı eski eşi Ali D.'yi (49) tüfekle vurup öldürdü.

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

Samsun Bafra'da yeni gasilhane projesi start aldı!

Samsun Bafra Belediyesi yeni gasilhane için çalışmalara başladı. Eski gasilhanenin yıkım çalışmaları tamamlandı. 

Samsun'da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

Samsun'da eski Konak Sineması'nın yıkıldığı alanda inşaatı devam eden binada yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı olmadan açılan EVKUR mağazası, İlkadım Belediyesi tarafından mühürlendi...

Samsun'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Samsunlu vatandaşlar, özellikle kent merkezinde hayata geçirilen yapılaşmanın eski olduğunu söyleyerek, Samsun'da kentsel dönüşümün ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

TOKİ'nin Samsun'da eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda inşa edeceği Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı.

Samsun Millet Bahçesi için ilk adım atıldı!

Samsun'da eski 19 Mayıs Stadyumu yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesi Şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacak.

Samsun eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım başladı!

Samsun'da Millet Bahçesi yapılması planlanan eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım çalışmaları başladı.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Samsun'un Reşadiye Mahallesi 50 yıldır imar bekliyor!

Samsun'un en eski yerleşimlerinden olan Reşadiye Mahallesi'nin 50 yıllık imar bekleyişi devam ediyor..

Samsun İlkadım yerinde dönüşecek!

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en eski yerleşim yeri olan İlkadım’ın geleceğinin yerinde dönüşüm olduğunu söyledi.

Samsun Bafra'ya otogar müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra'daki projelerle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, ''Şimdi eski otogarı Bafra’nın girişinden çıkartacağız ve bu müjdeyi vermek istiyorum'' diye konuştu.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

samsun eski havaalanı projeleri Haberi

samsun eski havaalanı projeleri

Başkan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri ile uzun görüşmeler sonunda bir protokol yaptıklarını belirterek, “Eski havaalanı yanı TOKİ konutlarının hemen altındaki yaklaşık 200 dönümlük alanın bir kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi konusunda sona gelindi. Meclisimiz onaylarsa burası bize devredilerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilecek. Biz de bunun karşılığında silahlı kuvvetlerin oradaki tasarrufuna karşılık onların ihtiyaç duyduğu bazı tesisleri de onlara yaparak vereceğiz. Bu alana kamusal bir kimlik giydirip, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi gibi tesisleri hatta belki başka kamu kurum ve kuruluşlarının da ihtiyaç duyabileceği alanları buraya, şehrin güneyinde, çevre yoluna yakın, ikinci bulvar üzerinde olan bu alana taşırız diye düşünüyoruz. Bu düzenlemeyi yaparak, şehrin sahilini işgal etmiş olan kentsel düzen anlayışını biraz şehrin eteğinden tutarak geriye doğru çekip,...