02 / 05 / 2024

samsun Gar Tekkeköy raylı sistem hattı

samsun Gar Tekkeköy raylı sistem hattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik raylı sistemimiz için ilk ray döşememizi Allah'ın izniyle gerçekleştirdik" dedi

Samsun Gar - Tekkeköy raylı sistem hattı açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy raylı sistem hattı tamamlanarak yolcu taşımaya başladı. Samsun'un raylı sistem hattı 31 kilometreye çıktı.

Samsun Gar - Tekkeköy raylı sistem hattı yarın açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak olan Gar - Tekkeköy raylı sistem hattında devam eden test sürüşlerine katıldı.

Samsun Gar-Tekkeköy Raylı Sistem hattı açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz gün itibariyle faaliyete geçen Gar – Tekkeköy Raylı Sistem hattını inceledi.

Samsun Tekkeköy raylı sistem hattında test sürüşleri başladı!

Samsun protokolü, Gar-Tekkeköy arası hafif raylı sistemin Cumartesi günü hizmete girecek olan ilk dört kilometresinin test sürüşünü gerçekleştirdi.

Samsun Tekkeköy raylı sistem hattı 10 Ekim’de açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy raylı sistem hattı Gar-Balıkçı Barınağı arasında tamamlanan bölümde test sürüşleri başladı.

Samsun Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı yarın açılıyor!

Samsun’da, Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 30 kilometreye çıkacak ve vatandaşlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Tekkeköy ilçesine trenle gitme imkanına kavuşacak. Yeni güzergahın açılışı yarın gerçekleşecek.

Samsun Gar-Mavi Işıklar tramvay hattı 15 Ağustos’ta açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, raylı sistemde Gar-Mavi Işıklar eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı’na kadar olan kısmın 15 Ağustos’ta hizmete gireceğini söyledi.

Samsun Gar-Tekkeköy Raylı Sistem Ağustos'ta açılacak!

Samsun'daki Gar ile Tekkeköy arasındaki hattın ilk ayağı 4 adet istasyonla Ağustos ayında hizmete açılacak. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, açıklama yaptı...

Samsun'un yeni tramvaylarına boji yorulma tip testi yapıldı!

Samsun'da mevcut üniversite-gar hafif raylı sistem hattının Tekkeköy ilçesine uzatılması kapsamında Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından alımı yapılan 8 adet hafif raylı sistem aracının 'boji yorulma tip testi' yapıldı.

Samsun Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı Ekim'de tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik raylı sistemimiz için ilk ray döşememizi Allah'ın izniyle gerçekleştirdik" dedi

Samsun Gar-Tekkeköy arası viyadük inşaat çalışmaları sürüyor!

Samsun’un iki yakasını birleştirecek olan raylı sistemin Gar-Tekkeköy arasındaki viyadük çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Gar-Tekkeköy arası viyadük çalışmaları son durum!

Samsun'un iki yakasını raylı sistemle birleştirecek olan raylı sistemin Gar-Tekkeköy arasındaki inşaatında yükselen viyadüklerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

samsun Gar Tekkeköy raylı sistem hattı Haberi

samsun Gar Tekkeköy raylı sistem hattı


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan raylı sistem projesinin Tekkeköy ayağında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gar-Tekkeköy arasındaki raylı sistemin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk raylar döşendi. Yoğun katılımın olduğu ve kurban kesilerek yapılan ray döşeme programında ilk betonu Başkan Yılmaz döktü.

10.10.2016'DA TEKKEKÖY'E YOLCULUK BAŞLIYOR

10 Ekim 2016’ya kadar çalışmaları tamamlayıp, raylı sistemi Samsunluların hizmetine sunacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun şehrinin ulaşım alt yapısına çok önemli bir katkı sağlayacak olan Shell Kavşağı'ndan Tekkeköy'e kadar olan raylı sistem hattımızın ilave inşaatının bugün ilk raylarını döşüyoruz. Raylı sistem inşaatlarında alt yapı hazırlık aşamaları önemlidir. Biz alt yapı hazırlık aşamalarını yaklaşık 1.5,2 yıldır yaptığımız viyadükler, çeşitli köprü ve sanat yapıları ile tamamladık ve bugün de ilk ray...