08 / 05 / 2024

samsun hava kalitesi ölçüm istasyonu

samsun hava kalitesi ölçüm istasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesinin en doğru şekilde tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu bağlamda ülkemizde kurulu bulunan 195 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını 330’a çıkaracak

Luxell Fastfryer Hava Fritözü ne kadar, en uygun nereden alınır? 25 Mart 2023 fiyat listesi...

Luxell LXAF-01 Fastfryer Sıcak Hava Fritözü, çok az sıvı yağla temiz ve kokusuz bir şekilde kızartma yapmanıza imkan sağlar. Üretici garantili Luxell LXAF-01; kalitesi, dijital göstergeleri ve kullanıcı dostu özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Luxell LXAF-01 kaç litre?

Mehmet Emin Birpınar: Sürdürülebilir yapılar inşa etmek gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklandığını belirtti. Birpınar, "Hava kalitesi yüksek, su ve enerjiyi etkili kullanan, sıfır atık sistemi kullanan akıllı binaların yapılması gerekiyor." dedi...

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı!

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde.

THK'dan Samsun'da satılık kargir bina!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi'nde bulunan kargir binayı satışa çıkardı. 30 Mart 2017 Perşembe günü gerçekleşecek ihale kapalı teklif açık arttırma usulüyle gerçekleşecek.

Çanakkale’de yapımı planlanan santraller hava kalitesini etkiler!

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çanakkale’de yapımı planlanan santrallerin hava kalitesi, sağlık ve toprak üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ve bu etkilerin çok uzak mesafelere uzandığını gördük” dedi.

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Samsun'da alt yapı yatırımlarına mola!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçelerde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarına mola vermek zorunda kaldı.

Samsun'da altyapı yatırımlarına kış molası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçelerde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarına mola vermek zorunda kaldı.

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi turizme kazandırılacak!

Samsun'un Ladik ilçesinde vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan ve dünyada tek olduğu bildirilen "Ambarköy Açık Hava Müzesi" çalışmaların tamamlanmasıyla turizme kazandırılacak. Altyapısına 100 bin TL harcanan müzede tarihi eser, alet ve eşyalar sergileniyor.

Bakanlık'tan İstanbul’un hava kalitesi hakkında açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Son günlerde yazılı ve görsel basında İstanbul’un hava kalitesi konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Samsun Saathane Meydanı açık hava müzesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Saathane Meydanı Projesi’nin önemli kazanımlarından birisi olacağı öngörülen arkeolojik kazılar devam ediyor.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

THK Samsun İlkadım'da işhanı yaptıracak!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Samsun İlkadım'da bulunan arsaya yapılacak olan işhanı binasının uygulama projeleri ile ihale dosyasını hazırlama işini ihaleye sunuyor.

samsun hava kalitesi ölçüm istasyonu Haberi

samsun hava kalitesi ölçüm istasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesinin en doğru şekilde tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu bağlamda ülkemizde kurulu bulunan 195 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını 330’a çıkaracak. Kurulacak olan istasyonlar ile AB normlarının da bir gereği olarak ölçülen parametre sayısının artırılmasını hedefleniyor.


Türkiye gibi geniş bir coğrafyaya yayılan hava kalitesi izleme ağının hedeflenen istasyon sayısı ile tek bir merkezden yönetilmesi yerine daha etkin ve verimli bir hava kalitesi yönetimi için Türkiye genelinde İstanbul, Samsun, Erzurum, İzmir, Adana, Konya, Ankara, Diyarbakır merkez olmak üzere 8 Temiz Hava Merkezi (THM) kurulması planlandı. Bu plan çerçevesinde İstanbul merkezli Marmara Temiz Hava Merkezi 2011 yılında kuruldu ve çalışmalarına başladı.


-Samsun Temiz Hava Merkezine Bağlı İstasyon sayısı 29’a çıktı-

Samsun THM’de ise bölgede gerçekleştirilen hava...