04 / 05 / 2024

Samsun imar

Samsun imar

Samsun dünya şehri alacak. Yusuf Ziya Yılmaz, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda gösterilen çabaların finalini Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 1OO'üncü yıldönümü 2019'da yapacaklarını söyledi.

Samsun İlkadım ilçesinde yeni bir şehir inşa edilecek!

İlkadım Belediyesi, Samsun'un çehresini değiştirecek. MHP'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçesinin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını açıkladı. İlkadım ilçesinin güneye doğru gelişmesinin önünü açacak çalışmaya imza atıldı.

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Samsun’da imar barışından 60 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren "İmar Barışı" düzenlemesinden Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 60 bine ulaşırken düzenlemeden 229 milyon lira kaynak sağladı.

Samsun'da imar barışından 58 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinden 2018 yılında Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 58 bin kişi olarak açıklandı.

Samsun'da imar barışına 53 bin 744 başvuru!

Samsun'da imar barışı için başvuranların sayısı 53 bin 744 kişiye ulaşırken, düzenlemeden 126 milyon TL kaynak elde edildi. 

Samsun'da 29.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetinde yer alan 4 adat arsayı 29 milyon 634 bin 580 TL bedel ile satışa çıkardı. Satışa konu olan arsaların imar durumu  Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı olarak açıklandı. 

Samsun’da 49 bin kişi imar barışından yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan imar barışı uygulaması kapsamında Samsun'da 49 bin 265 kişi başvuru yaptı. Başvurular sonucunda 89 milyon liralık ödeme yapıldı.

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Samsun'un imar sorunu çözülecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Adalet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Şahin, bölgede imar sorununun çözüleceğini açıkladı.

Samsun'da imar barışından 63 milyon lira toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren imar barışı uygulamasına Samsun'dan yoğun talep geldi. Bölgede yapılan 108 bin 241 bin başvuru tahsilatının, 63 milyon lirayı aştığı açıklandı.

Samsun'da imar barışı anlatıldı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle imarsız yapıların kayıt altına alınmasını öngören "İmar Barışı" hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Samsun imar Haberi

Samsun imar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel ölçekte ulaşımdan, çevreye, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda gösterilen çabaların finalini Atatürk'ün Samsun'a çıkışının lOO'üncü yıldönümü 2019'da yapacaklarını söyledi. Yılmaz, "lOO'ncü yılda Samsun bir dünya şehri olacak" dedi 


SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf •Ziya Yılmaz, hedeflerinin Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının lOO'üncü yılında Samsun'u bir dünya şehri yapmak olduğunu söyledi. 


Başkan Yılmaz, 2019'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının lOO'ncü yılına yakışır bir şehir vizyonu çizeceklerini belirterek, "Kentsel ölçekte ulaşımdan çevreye, mimariden imara kadar fiziksel objeler olarak şık bir şehir olmalı. Yaşayana hayatı kolaylaştıracak unsurların başında ise ulaşım gelir. Ulaşım modern olmalı, ucuz olmalı, yaşayanlara iktisadi olarak güçlük vermemeli.'" SPOR ALTY APISI HAMLESİ VAR Yapılan girişimlerle kentsel...