30 / 04 / 2024

İmar barışıyla vatandaşta kamuda kazanacak!

İmar barışıyla vatandaşta kamuda kazanacak!

Samsun Canik'te muhtarlara yönelik 'imar barışı' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, imar barışıyla ilgili merak edilenleri anlattı. 



Samsun Canik Belediyesi tarafından 'imar barışı' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Genç, "Bu yasayla Türkiye’deki yapıların biriken sorunlarını ortadan kalkacak. Yapılarla ilgili sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.

İmar barışı yasasının 2018'den önce yapılan yapıları kapsadığını belirten Genç, "Bu yasal düzenlemedeki hedef ise vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imar mevzuatına uygun olmayan, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır. Kaçak yapılar Türkiye'nin önemli bir sorunudur. Neredeyse Türkiye'deki yapıların yüzde 50'si kaçak konumda. Bu problemin çözüleceği bir barış getirildi. Bu çok önemli bir proje. Elde edilecek gelir şehirciliğin dönüşümünde kullanılacak" dedi.

 

KAMU DA VATANDAŞTA KAZANACAK

Yeni yasayla hem vatandaşın hem kamunun kazanağını belirten Genç, "Yasayla, yıllardır biriken ihtilaflar ortadan kalkacak ve barış sağlanacak. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek, kamuda ciddi bir gelir elde edecek. Bu konuda büyük iş düşen muhtarlarımız, bilgisi olmayan vatandaşlarımızı mutlaka bilgilendirsin. Canik Belediyesi olarak belediyemizin giriş katında bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar görevlendirdik. Arkadaşlarımızdan herkes bilgi alabilir" açıklamasında bulundu.

 

HERKES İYİ DEĞERLENDİRSİN

Yasanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Genç, "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barış yasasından vatandaşlarımız mutlaka yararlansın. 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurular alınacak. E-devlet üzerinden yapılacak başvurular için il müdürlüklerinden, ilçelerde ise tapu müdürlüklerinden bilgi alınabilir. Bütün müracaatlar e-devlet üzerinden alınacak. Yasayla önceden verilen cezalar ve yıkım kararları da kaldırılıyor. Herkes bunu iyi değerlendirsin" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön