27 / 04 / 2024

İmar barışı kanunu

İmar barışı kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular 4 milyonu aştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışına kısa bir süre kaldı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

İmar barışı hakkında her şey! Son tarih 31 Ekim!

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı kapsamında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık...

İmar barışı hakkında tüm merak edilenler!

13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı ile ilgili hala birçok kişinin aklında soru işaretleri var. İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık...

İmar barışı için Uzungöl'den 862 kişi başvuru yaptı!

Uzungöl'de 'imar barışı' uygulaması yapı sahiplerini harekete geçirdi. Bölgede, binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, 'imar barışı' uygulamasından yararlanmak için başvuru yaptı.

İmar barışında zaman daralıyor!

2018'den önce yapılan tapusuz 13 milyon konutu kapsayan imar barışıyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. 8 Haziran'da başvuruları başlayan yasanın tüm detayları haberimizde yer alıyor.

İmar barışıyla vatandaşta kamuda kazanacak!

Samsun Canik'te muhtarlara yönelik 'imar barışı' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, imar barışıyla ilgili merak edilenleri anlattı. 

İmar barışı başvuruları 2 milyona ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, twitter hesabı üzerinden imar barışı'na yapılan başvuru sayısının 2 milyona ulaştığını açıkladı. Özhaseki, "Vatandaşımız devletiyle helalleşiyor'' sözlerini paylaştı.

İmar barışına 2 milyon kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varan, Bilecik'te katıldığı bir programda imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmar barışının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Varan, "8 Haziran'dan bu yana 2 milyona aşkın başvuru var'' dedi.

Selahattin Varan: İmar Barışı tarihi bir fırsat!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İmar Barışı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Varan, Yapı Kayıt Belgesi alan binalar için yıkılma endişesinin son bulacağını açıkladı. 

İmar barışı yasalaştı!

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

İstanbul'da imar barışında ilk tapular verildi!

Emniyetevleri Mahallesi’nde İSKİ arazisi üzerinde yer alan çok katlı yapıların tapu sorunu çözüldü. Vatandaşlar İstanbul’da ilk kez İmar Barışı Kanunu’ndan yararlanarak tapularına kavuştu.

Muharrem Aktepe'den imar barışı açıklaması!

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların İmar Barışı Kanunu’ndan faydalanamayacağını dile getirdi.

Batman'da 4 bin 795 kişi imar barışına başvurdu!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, "İmar Barışı Kanunu" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Özkan, 4 bin 795 kişinin imar barışına başvurduğunu açıkladı.

İmar barışına 3 milyon 158 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kurum, İmar Barışı ile ilgili denetimlerin yapıldığını, yasanın yeni kaçak yapı yapma kanunu olmadığını söyledi.

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Antalya’da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da İmar Barışı’na 70 binin üzerinde başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi için yatırılan tutar 11.5 milyon liraya ulaştı.

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı kanunu Haberi

İmar barışı kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran'da başlatılan imar barışı düzenlemesine başvuru sayısı 4 milyonu aştı. Yapı Kayıt Belgesi'ne başvuru sürecinin son bulacağı tarih, Eylül ayının gelmesiyle birlikte merak konusu oldu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, işte tüm detaylar...

Türkiye'de bulunan 13 milyon iskansız ve kaçak yapıyı ilgilen imar barışı uygulamasına başvrular yoğun şekilde devam ediyor. 8 Haziran'da başlaya imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Vatandaşlar 24 Haziran'a kadar hazırlanması beklenen ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapabilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek.

Kayıt bedelleri nasıl hesaplanacak?

Kayıt bedelleri Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari...