15 / 05 / 2024

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!

Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Uğur Kasımoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin kanun teklifine karşı çıkarak 'İmar barışı öldürür' dedi.



TMMOB Trabzon Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Uğur Kasımoğlu, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in imar kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifine karşı çıktı. Kasımoğlu depremleri hatırlatarak 'imar barışı öldürür' dedi. 

İMAR BARIŞI ÖLDÜRÜR

TMMOB Trabzon Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Uğur Kasımoğlu, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in imar kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifine karşı çıktı.

Bekin’in teklifinin “imar barışı” anlamına geldiğini söyleyen Kasımoğlu, Maraş depremlerini hatırlatarak “Bu nedenle İmar Barışına yönelik yasa teklifinin TBMM’ye sunulmasının değil düşünülmesinin dahi ayıplanması gerektiğine inanıyorum. İmar Barışı Öldürür!” dedi.

Şehir plancıları odasından imar kanunu değişikliğine büyük tepki! İmar barışı öldürür!

SIRADAN BİR TEKLİF DEĞİL!

Kanun teklifinin sıradan bir teklif olmadığını söyleyerek açıklamasına başlayan Uğur Kasımoğlu, Bekin’in dersine iyi çalıştığını iddia ederek “Birkaç tarihi değiştirmiş, bir paragraf eklemiş ve İmar Affı, namı diğer İmar Barışına yönelik bir kanun teklifi hazırlamış. Ne desem? Ne yorum yapsam bilemedim.

Şaka desem değil koskoca Milletvekili başımızda yeterince musibet yokmuş gibi İmar barışının süresinin uzatılması gerektiğini düşünmüş. Milletin can güvenliğini düşünmeyen ilk vekil değil ama.

Çünkü 3194 sayılı kanunun geçici 16. Maddesindeki imar barışı yasalaşırken mecliste olan hemen hemen tüm vekiller desteklemişti. O nedenle siyasilerin tümünün bu konuya yaklaşımı esassında bilinen bir gerçek.”  ifadesini kullandı.

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Geri Dön