28 / 04 / 2024

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.



Antalya Şehir Plancıları Odası, geçtiğimiz sene 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremi hatırlatarak önemli uyarılar yaptı. Şehir plancıları odasından yapılan açıklamada “Kaçak yapılaşmanın önünü açarak, mevcut kaçak yapıların yasallaştığı İmar Affı, İmar Barışı gibi uygulamalardan artık vazgeçilmesi gerekiyor. Söz konusu bu uygulamaları tekrarlayarak, vatandaşlarımızın hayatı tehlikeye atılmamalıdır. Bu değerli milletin artık deprem ve benzeri doğal afetlerde, böyle büyük can kayıpları ve acıları yaşamaması en temel hakkıdır” ifadelerine yer verildi.

Şehir Plancıları Odası ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

AF UYGULAMALARINDAN VAZGEÇİLMELİ 

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Bir yıl önce, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz büyük deprem felaketinin acısı hala çok taze ve bu acının izlerini yüreğimizde hissediyoruz. TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi olarak, yeniden tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyor, kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyoruz.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen yaşandığı ilk andan itibaren, ülke ve millet olarak çok büyük bir dayanışma göstererek, bu coğrafyada yaşayanların ne kadar vicdan sahibi, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu bir defa  daha tüm dünyaya gösterdik. Fakat bu değerli milletin artık, deprem ve benzeri doğal afetlerde, böyle büyük can kayıpları ve acıları yaşamaması da en temel hakkı. Kaçak yapılaşmanın önünü açan, mevcut kaçak yapıların yasallaştığı İmar Affı, İmar Barışı gibi uygulamalardan artık vazgeçilmesi gerekiyor. Bu uygulamaları tekrarlayarak vatandaşlarımızın hayatı tehlikeye atılmaması gerekiyor. Bölgelerde imar planı çalışmaları yapılırken; bilimsel tespitler ışığında, yer seçim kriterlerinin hassasiyetle belirlenip, ranta en uygun alanlar değil, doğayla barışık yaşamaya en uygun alanların seçilmesi gerekiyor.

Depremlerle yaşayan diğer ülkeler ve yapmış olduğu uygulamalar incelenmeli, örnek alınıp, bilimin ışığında doğru yöntemlerle çalışılması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletinin artık topyekûn, kentsel dönüşümü gerçek anlamıyla hayata geçirmesinin vaktidir. Bazı kaygılarımızdan vazgeçip, yaşamlarımızdan vazgeçmemeliyiz” ifadelerine yer verildi.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Ankara Çankaya'da mağdur memurlar evlerini istiyor! 15 bin kişi 30 senedir bekliyor!


Geri Dön