26 / 08 / 2024

imar barışı başvuru

imar barışı başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak yapı avı sürüyor. Son 1 ayda İstanbul’da imar barışı uygulamasına aykırı yararlanan 8 bin 435 yapı tespit edildi.

İmar barışı fırsatçılarına karşı önlem!

İmar barışı uygulamasını fırsat bilip kaçak inşaat yapanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemler alıyor. Bodrum'daki kaçak yapılar tespit edilip tek tek yıkılıyor.

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

Türkiye'nin mülkiyet sorunu imar barışıyla hallettik!

Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sarıyer'e yapılması planlanan hizmetleri anlattı.

İmar barışından yararlanan firmalar mecliste!

İmar barışından yararlanan firmalar meclis gündeminde taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İmar barışında 10 milyar TL’lik beklenti!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, imar barışında 6 milyar TL’lik beklentinin 4 milyar TL üzerinde gerçekleşeceğini söyledi.

Niğde'de imar barışına 9 bin 243 kişi başvurdu!

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde’de imar barışına bu zamana kadar 9 bin 243 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

İmar barışına başvurular 7 milyonu aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına 7 milyon 110 bin 243 kişi başvuru yaptı. Başvurular kapsamında 4 milyar 602 milyon 210 bin TL ödeme yapıldı.

İmar barışında başvuruların yüzde 80'i hatalı!

Türkiye'deki 31 milyon ruhsatsız ve kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması için başvurular devam ediyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, uygulama kapsamında yapılan başvuruların yüzde 80'inin hatalı yada yanlış olduğunu söyledi. 

Yozgat'ta imar barışına 6 bin 692 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına Yozgat'ta bugüne kadar 6 bin 692 kişi başvuruda bulundu. Uygulama kapsamında 13 milyon lira tahsilat yapıldı.

İmar barışı için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Ruhsatsız ve kaçak yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, imar barışı uygulamasına başvuru yapıyor. Peki, imar affı için son gün ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.

İmar barışına başvurular artacak!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, imar barışında iade hakkının detaylarını anlattı. Çatalkaya, uygulamaya başvuruların artacağını söyledi.

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı 2019 için yarın son gün!

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları yarın sona eriyor. Bu uygulamadan bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaş yararlandı...

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

imar barışı başvuru Haberi

imar barışı başvuru

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren yapılar için başlayan imar barışı uygulamasında sonra çok sayıda fırsatçının bu tarihten sonra yeni yapılar inşa ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; tespitlere göre kimileri tarihi yarımadadaki kaçak yapısını imar barışı kapsamına almaya çalıştı, kimilerinde de mevcut evle beyan edilen evin özellikleri değişti.

TARİHİ YARIMADADA KAÇAK

Bakanlık yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre denetim ekiplerince şu durumlar tespit edildi:

812 adet Yapı Kayıt Belgesi’nin İstanbul tarihi yarımada ile Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm içerisinde bulunan yapılar için düzenlendiği ortaya çıktı.

Toplam 5 bin 421 adet Yapı Kayıt Belgesi’nin imar barışı düzenlemesine aykırı nitelikte olduğu açıklandı. Yapıların bir kısmının 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa edildiği, bir...