29 / 04 / 2024

Yozgat'ta imar barışına 6 bin 692 kişi başvurdu!

Yozgat'ta imar barışına 6 bin 692 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına Yozgat'ta bugüne kadar 6 bin 692 kişi başvuruda bulundu. Uygulama kapsamında 13 milyon lira tahsilat yapıldı.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürürlüğe koyulan imar barışı kapsamında başvurular devam ediyor. 8 Haziran'da başvuruları başlayan imar barışında son tarih 31 Ekim olarak belirlendi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, Yozgat'ta bugüne kadar 6 bin 692 kişinin imar barışından yararlanmak istediğini açıkladı. Tamer, başvurulardan elde edilen hasılatın 13 milyon lira olduğunu açıkladı. 

İmar barışının vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu dile getiren Tamer, "İmar barışı, vatandaşlarımıza çok önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Ruhsat konusunda eksikleri bulunan vatandaşlarımız 31 Ekim tarihine kadar müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Ödemelerini ise yıl sonuna kadar taksitli bir şekilde yapabilmektedirler" şeklinde konuştu.

Yozgat'ta 6 bin 692 kişinin imar barışına başvurduğunu söyleyen Tamer,  "Yapılan başvurulardan da bu güne kadar 13 milyon lira tahsilat yapılmıştır. Bu rakamların 31 Ekim'e kadar artarak devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

İmar barışında süre uzatılacak mı?


Geri Dön