28 / 04 / 2024

İmar barışından yararlanan firmalar mecliste!

İmar barışından yararlanan firmalar mecliste!

İmar barışından yararlanan firmalar meclis gündeminde taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, imar barışından yararlanmak için yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Tekin önergesinde "26 Ekim 2018 tarihinde ulusal basında yer alan habere göre, İstanbul hakkında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bir rapor hazırlanmış, Raporda özellikle 76 firmaya ait projeler için yapılan imar planı değişikliklerine ve fazladan kullanılan emsallere (inşaat alanı) satır satır yer verilmişti. Üstelik bu imar planı değişikliklerinin büyük kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlardı. Bu uygulamalar sonucunda bir avuç adam toplam 240 milyar Türk Lirası'na varan haksız kazanç elde etmişti." dedi.

CHP'li Tekin bu bağlamda "İmar Barışı" yasasından, bahse konu 76 firma içinden başvuru yapan var mıdır? Varsa, başvuruların akıbeti nedir? Bu firmalar hangileridir? diye sordu.

 


Geri Dön