24 / 07 / 2024

samsun kadastro çalışmaları

samsun kadastro çalışmaları

Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, yeni düzenleme ile eski kadastroların güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarının yıl başından sonra başlayacağını, böylece eski kadastro yanlışlıklarının ortadan kaldırılacağını söyledi...

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'a bağlı Kıran Mahallesi'nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'da 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Samsun'da Saitbey, Ulugazi ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile firma arasında protokol imzalandı ve hak sahipleriyle görüşmeler başladı. 

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Atakum'da inşaat çalışmaları hızlandı!

Samsun'un Atakum ilçesinde şehrin çehresini değiştiren projelere hızla devam ediliyor. Çalışmalar hakkında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "4,5 yıllık görev sürecimizde, ilçemizin neredeyse her noktasında bir proje yükseldi" dedi.

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  

Kocaeli'deki dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinden gelen heyet, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Samsun'daki kent tasarım çalışmaları devam edecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmaları yerinde inceledi.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

samsun kadastro çalışmaları Haberi

samsun kadastro çalışmaları


Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Malkoç, yeni düzenleme ile eski kadastroların güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarının yılbaşından sonra başlayacağını belirtti. 


Özel İdare toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Malkoç, muhtarların sorularını da cevapladı. Samsun Kadastro Müdürü Şaduman Makoç, yapılacak çalışma ile eski kadastro yanlışlıklarının ortadan kalkacağını ve ellerinde güncel, son teknoloji aletlerle ölçümleri yapılmış parseller çıkacağını söyledi. Malkoç, 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 22-A maddesi gereği uygulama (yenileme) çalışması yapılacağını belirtti. Yapılacak çalışma ile Terme'de bulunan 42 köy ve 10 mahalle olmak üzere toplam 52 birimden oluşan bir alanda çalışma yapılacağını kaydeden Malkoç, "Yapılacak çalışmalar ile her parselin eski kadastroları güncellenip yeni veriler ile sisteme aktarılacak. Köy muhtarları ve bilirkişiler çalışma yapan ekiplere yardımcı olmalı." dedi.


Köy muhtarlarının sorularını da cevaplayan Samsun Kadastro Müdürü...