25 / 07 / 2024

samsun kiliseleri restore mi edilecek

samsun kiliseleri restore mi edilecek

Samsun Tekkeköy'de bulunan tarihi Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Kiliseler atıl vaziyette duruyor.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor!

Osmanlı medreselerinin en geç tarihli eserlerinden olan Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor.

Samsun'da 116 yıllık hastane restore edilecek!

Atıl duruma düşen 116 yıllık Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi restore edilecek. Binayı çevreleyen 3 hektarlık bahçenin ise Kent Park olarak hizmete açılacağı belirtildi.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun Kitaplı Konağı restore edilecek!

Samsun'da yer alan Kitaplı Konağı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilecek.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi’nin açılışı yapıldı.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor.

Vezirköprü'de 24 ev restore edilecek!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 24 evin daha restore edileceği bildirildi.

Samsun Bafra Alibey Çeşmesi restore edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve 4 ay önce restorasyon çalışmaları başlayan tarihi Alibey Çeşmesi hizmete açıldı.

Samsun Gadullu Mahallesi'nde camiler restore edilecek!

Samsun'un Kavak ilçesi Gadullu Mahallesi'nde bulunan ve bir süre önce yanarak kullanılamaz hale gelen köy camisi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edilecek.

samsun kiliseleri restore mi edilecek Haberi

samsun kiliseleri restore mi edilecek

SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan 17'nci ve 18'inci yüzyıllarda yapılan Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Yaklaşık 50 bin nüfuslu ilçedeki 3 tarihi kilisenin durumuna dikkat çeken Ak Partili Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yunanlıların, bu mekanları gezmeleri şehrimize turizm anlamında bir değer katacaktır. Tabii ki tamamen karşılıklılık esasına dayalıdır. Yani onlar da bir cami onarırlar ve Müslümanların ziyaretlerine açarlarsa, biz de kiliseleri o karşılıklılık esasına uygun olarak onarmayı ve ziyarete açmayı düşünüyoruz" dedi. 


Samsun'da Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 17'nci ve 18'nci yüzyılda bölgede yoğun olarak yaşayan Rumlardan kalma Altınkaya, Antyeri ve Ak Kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. İlçenin 3 kilometre uzağında Antyeri Mahallesi'nde bulunan ve 18'inci yüzyılın sonlarına...