16 / 05 / 2024

samsun konakları

samsun konakları

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun'un tarihi konakları Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak!

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..

Ataköy Konakları'nda 400 bin Euro'ya!

Delta Grup ve TOKİ işbirliğiyle Ataköy 6'ıncı kısımda inşa edilen Ataköy Konakları'nda fiyatlar 400 bin Euro'dan başlıyor

Bursa Karacabey Konakları'nda 140 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bursa'da inşa edilen Karacabey Konakları'nda 210 metrekare 4+1 konutlar 140 bin TL'ye satılıyor…

Muzaffer Gülöz, Ataköy Konakları'nın içine AVM yapacak

Viaport'un eski Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, Ataköy Konakları içindeki 25 bin metrekarelik alanı Ataköy'ün en işlek alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor

Boğaza nazır Sarıyer Konakları teslime hazır!

Sarıyer'de 8 bin 500 metrekarelik arazi üzerine kurulan ve 10 blokta 40 dubleks konuttan oluşan Sarıyer Konakları'nın satışı, projenin inşaatı tamamlandıktan sonra başladı!

Lale Şehir Konakları'nda 227 bin TL'ye!

Halkalı'da inşa edilen Lale Şehir Konakları'nda fiyatlar 227 bin TL'den başlıyor...

Eskişehir Kentpark Konakları'nda 200 bin TL'ye! Hemen teslim!

Eskişehir'de inşa edilen Kentpark Konakları'nda fiyatlar 200 bin TL'den başlıyor...

Şifasuyu Konakları'nda 790 bin TL'ye! Son 10 daire!

Sarıyer'de inşa edilen Şifasuyu Konakları'nda kalan 10 dairenin fiyatları 790 bin TL'den başlıyor

Ağaçseven Konakları'nda 450 bin TL'ye!

Anadolu yakası'nda İdealtepe'de inşa edilen Ağaçseven Konakları'nda fiyatlar  450 bin TL'den başlıyor

Yeşil Vadi Konakları'nda 588 bin TL'ye!

İstanbul Ümraniye'de inşa edilen Yeşil Vadi Konakları'nda fiyatlar 588 bin TL'den başlıyor

Beykoz Vadi Konakları'nda son 10 konut!

Beykoz Vadi Konakları'nda satışı süren son 10 konut 36 aya sıfır faizle satılıyor!

samsun konakları Haberi

samsun konakları

Anadolu'nun kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun'da Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak.


Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların, kadınların ve sarayda yeniçerilerin kullandığı giysilerden oluşan koleksiyon hazırladığını anımsattı.


Toplam 35 parçadan oluşan ve Türk el sanatlarını yansıtan Osmanlı kıyafet koleksiyonunu şehrin tanıtımı için kullanacaklarını belirten Ünal, şöyle konuştu:


"Samsun'un özellikle ilçelerinde Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten, ahşap camiler ve çamaşırhane gibi pek çok tarihi yapı bulunuyor. Bunların turizme kazandırılması için Samsun Valiliğinin öncülüğünde çalışma başlattık. Samsun'un dünyaya tanıtılması için çeşitli materyaller hazırlayacağız. Hazırlanan Osmanlı kıyafeti koleksiyonunu mankenlere giydirerek Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıların içinde ve dışında tanıtım fotoğrafları çektiriyoruz."


- "Koleksiyon ile tarihi mekanlarda yapılan...