29 / 04 / 2024

Samsun'un tarihi konakları Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak!

Samsun'un tarihi konakları Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak!

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..



Anadolu'nun kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun'da Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak.


Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların, kadınların ve sarayda yeniçerilerin kullandığı giysilerden oluşan koleksiyon hazırladığını anımsattı.


Toplam 35 parçadan oluşan ve Türk el sanatlarını yansıtan Osmanlı kıyafet koleksiyonunu şehrin tanıtımı için kullanacaklarını belirten Ünal, şöyle konuştu:


"Samsun'un özellikle ilçelerinde Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten, ahşap camiler ve çamaşırhane gibi pek çok tarihi yapı bulunuyor. Bunların turizme kazandırılması için Samsun Valiliğinin öncülüğünde çalışma başlattık. Samsun'un dünyaya tanıtılması için çeşitli materyaller hazırlayacağız. Hazırlanan Osmanlı kıyafeti koleksiyonunu mankenlere giydirerek Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıların içinde ve dışında tanıtım fotoğrafları çektiriyoruz."


- "Koleksiyon ile tarihi mekanlarda yapılan çekimler çok güzel uyuştu"


Fotoğraf çekimlerini ücretsiz olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan'ın yaptığını kaydeden Ünal, şunları söyledi:


"Osmanlı'nın renk kültürünü her bir motifle taşıyan koleksiyon ile tarihi mekanlarda yapılan çekimler birbiriyle çok güzel uyuştu. Kıyafetler çok güzel, tarihi mekanlar çok güzel, ikisi birleşince çok daha güzel oldu. Tanıtım materyallerini hazırladığımız zaman Samsun'un tarihi yerlerinin turistler tarafından daha fazla ziyaret edileceğini düşünüyoruz."


AA


Geri Dön