15 / 05 / 2024

samsun tarihi konaklar

samsun tarihi konaklar

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş konaklar onarıldı!

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Samsun'daki tarihi yapılar turizme kazandırılıyor!

Samsun Ladik'te Ambarköy, Vezirköprü'de Adatepe Çamaşırlığı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz'i bir baştan bir başa turizme açacak olan Yeşil Yol Projesi üzerinde yer alan tarihi değerlere el atıyor.

Samsun Tekkeköy TOKİ başvuru tarihi!

Samsun Tekkeköy TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 171 adet konut bulunuyor.

Samsun'daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy Mahallesi'nde bulunan 1932 yılında inşa edilen tarihi okul binası çürümeye terk edildi.

TOKİ Samsun Canik son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Canik projesinde yer alan konutlar için başvuru tarihi bugün sona eriyor.

samsun tarihi konaklar Haberi

samsun tarihi konaklar

Anadolu'nun kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun'da Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak.


Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların, kadınların ve sarayda yeniçerilerin kullandığı giysilerden oluşan koleksiyon hazırladığını anımsattı.


Toplam 35 parçadan oluşan ve Türk el sanatlarını yansıtan Osmanlı kıyafet koleksiyonunu şehrin tanıtımı için kullanacaklarını belirten Ünal, şöyle konuştu:


"Samsun'un özellikle ilçelerinde Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten, ahşap camiler ve çamaşırhane gibi pek çok tarihi yapı bulunuyor. Bunların turizme kazandırılması için Samsun Valiliğinin öncülüğünde çalışma başlattık. Samsun'un dünyaya tanıtılması için çeşitli materyaller hazırlayacağız. Hazırlanan Osmanlı kıyafeti koleksiyonunu mankenlere giydirerek Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıların içinde ve dışında tanıtım fotoğrafları çektiriyoruz."


- "Koleksiyon ile tarihi mekanlarda yapılan...