15 / 05 / 2024

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü

Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919'da ayak basarak Anadolu'nun kurtuluş ateşini yaktığı Samsun'da, Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak..

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Çalışma Bakanlığı sürpriz bir kararla toplam 100 adet personel alacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere toplam 100 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan paylaşılan ilana göre 100 adet iş müfettişi yardımcısı alınacak.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Samsun 19 Mayıs'ta 192 bin 295 TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! 

Samsun 19 Mayıs Belediyesi, Samsun ili, 19 Mayıs ilçesi, Yörükler Mahallesi'nde yer alan 17 arsayı 192 bin 295 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

Samsun Yabancılar Çarşısı esnafından kira alınmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yabancılar Çarşısı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız." dedi.

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi kuruldu!

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Haberi

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü

Anadolu'nun kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun'da Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten ve diğer tarihi yapılar, Osmanlı mirası kıyafetlerle tanıtılacak.


Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların, kadınların ve sarayda yeniçerilerin kullandığı giysilerden oluşan koleksiyon hazırladığını anımsattı.


Toplam 35 parçadan oluşan ve Türk el sanatlarını yansıtan Osmanlı kıyafet koleksiyonunu şehrin tanıtımı için kullanacaklarını belirten Ünal, şöyle konuştu:


"Samsun'un özellikle ilçelerinde Osmanlı döneminden kalan konaklar, taşhan, bedesten, ahşap camiler ve çamaşırhane gibi pek çok tarihi yapı bulunuyor. Bunların turizme kazandırılması için Samsun Valiliğinin öncülüğünde çalışma başlattık. Samsun'un dünyaya tanıtılması için çeşitli materyaller hazırlayacağız. Hazırlanan Osmanlı kıyafeti koleksiyonunu mankenlere giydirerek Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıların içinde ve dışında tanıtım fotoğrafları çektiriyoruz."


- "Koleksiyon ile tarihi mekanlarda yapılan...