08 / 05 / 2024

Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman

Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman

25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman,"Samsun'un bugün marka şehir olabilmesi için barındırdığı tarihi mirası, yöresel yemekleri, zanaat ürünleri ve zirve şahsiyetleri iyi değerlendirilmelidir" dedi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer milletvekili aday adaylığını açıkladı!

Tespit ve tahminleriyle dikkatle takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer 14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Ali Öztunç milletvekili adayı olunca Ankara'daki evini sattı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eşi Buket Görgülü Öztunç, Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olmasından sonra Ankara’daki evlerini satıp, Kahramanmaraş'a gitti...

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı hala tamamlanamadı!

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı hakkında sorular sordu...

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'da inşaat mühendisi adayları milletvekili olma yolunda!

Adana'da inşaat mühendisliği bölümünü okuyan Can Çete (19) ve  Mehmet Can Tör (21), İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Ömer Faruk Başaran MHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu!

Başaran Holding yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran MHP'den Kocaeli milletvekili aday adayı müracaatında bulundu...

Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul milletvekili adayı oldu!

Türkiye’nin önde gelen sanayicileri arasında yer alan Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin 3 soru TBMM'de!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin maliyetine ve arazisine ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a 3 soru sordu..

Samsun Vezirköprü'deki huzurevi inşaatı mecliste!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yarım kalan huzurevi inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Samsun Canik'te yapılan kavşak çalışmaları meclis gündeminde!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'da yapılan bazı kavşak köprüleri ve bağlantı yollarını meclis gündemine taşıdı.. 

Samsun Keresteciler Sanayi Sitesi Temmuz'da tamamlanacak!

Toybelen'de inşa edilen Keresteciler Sanayi Sitesi ile ilgili S.S. Samsun Güney Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 'Sanayi sitesindeki sorunların çözümü konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağız' diye konuştu.

Samsun Alaçam'a tarihi restorasyon!

AK Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Alaçam’da hayata geçirilecek tarihi restorasyon projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Samsun Alaçam'da tarihi yapılar için örnek proje!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Alaçam’ın tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması için örnek proje hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman Haberi

Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman

25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz yönetim kurulunu ziyaretinde; "Samsun'un bugün marka şehir olabilmesi için barındırdığı tarihi mirası, yöresel yemekleri, zanaat ürünleri ve zirve şahsiyetleri iyi değerlendirilmelidir" dedi 


Doç. Dr. Bekir Şişman konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye'nin 2023 hedeflerinden biri olan 'Marka Şehirler' oluşturma projesi, öncelikle kültürel ve doğal değerleri öne çıkararak kent imgeleri ve markaları oluşturmak suretiyle kentlerin turizm açısından cazip merkezler haline getirilmesini ve bu kentlerin bir nevi kültür ekonomisiyle kalkınmalarını amaçlamaktadır. 


Kültür ekonomisinin temeli ise, yerel kültürel belleğin oluşturulmasına dayanmaktadır. Samsun bugün marka şehir olabilmesi için tarihi mirasını, yöresel yemeklerini, zanaat ürünlerini ve zirve şahsiyetlerini iyi değerlendirmelidir. Samsun, bağımsızlığa giden yolda...