28 / 04 / 2024

samsun Protokol Cami tartışması

samsun Protokol Cami tartışması

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

TOKİ Samsun 297 konut ihalesi yarın!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Samsun'da 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Samsun'da Saitbey, Ulugazi ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile firma arasında protokol imzalandı ve hak sahipleriyle görüşmeler başladı. 

Samsun Havza Hasanlar Cami'nin temeli atıldı!

Samsun'un Havza ilçesi Şerifali Mahallesi Hasanlar mevkisinde inşa edilecek olan Hasanlar Cami'nin temeli atıldı.

Turkcell ve Huawei'den Samsun'da akıllı şehir için işbirliği!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Turkcell ve Huawei ile Akıllı Şehir İşbirliği için protokol imzaladı.

Samsun Ulugazi TOKİ'ye müjdesi!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi TOKİ konutları sakinlerinin ihtiyacı olan cami talebini yerine getiriyor.

Samsun İlkadım TOKİ 422 konut ihalesi bugün!

Samsun İli İlkadım İlçesi Çay Mahallesi 422 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi İhalesi bugün gerçekleşecek.

Samsun İlkadım TOKİ 422 konut ihalesi yarın!

TOKİ tarafından Samsun İli İlkadım İlçesi Çay Mahallesi 422 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi yarın ihale edilecek..

Samsun İlkadım TOKİ 422 konut ihalesi 19 Haziran'da!

Samsun İlkadım Çay Mahallesi 422 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi İhalesi 19 Haziran'da gerçekleşecek..

Samsun Unkapanı Kültür Merkezi'nin temeli yarın atılıyor!

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşa edilen Yeni Belediye Hizmet Binası ve Cami'nin temeli yarın atılıyor. Projenin 18 ayda tamamlanması beleniyor.

Samsun'da cami inşaatı çöktü! 3 ölü!

Samsun Atakum'da yapımı süren Yeni Mahalle Kevser Camii inşaatı çöktü. Olay esnasında, 6 işçi ıslak betonun altında kaldı. 3 işçi hayatını kaybetti.

samsun Protokol Cami tartışması Haberi

samsun Protokol Cami tartışması

Samsun'da Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin hukuk savaşı devam ediyor. 


Okul yerleşkesinin yeniden okul alanı olarak tescillenmesinin ardından, öğrenci ve veliler şimdi de okullarına dönebilmek için hukuk mücadelesi başlatıyor. Ne yazık ki, okulun hali içler acısı durumda. 


Çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre, alkol kullananların mekanı haline gelen okulun camları kırıldı, kalorifer petekleri yerlerinden söküldü. Diğer bir iddia ise, bir okul müdürü okulun kalorifer peteklerini söktürerek başka bir okula gönderdi. 


SÜRGÜN GİBİ TAŞINMA 


2013- 2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin Samsun İdare Mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdu ima davasının devam...