02 / 05 / 2024

samsun restorasyon projeleri

samsun restorasyon projeleri

AK Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Alaçam’da hayata geçirilecek tarihi restorasyon projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Havza'daki tarihi konak restore edilecek!

Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.

Samsun Kıran Mahallesi’nde 1400 konut dönüşüyor!

Göreve geldiği günden itibaren hayata geçirdiği projeleri anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Samsun'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 'Video Konferans' yöntemiyle 'Kentsel Dönüşüm' ve 'Gülsan Sanayi Sitesi' başta olmak üzere birçok projeyi ele aldı.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Aykar Konut Samsun'da yeni projeye başlıyor!

Karadeniz Parke ile sektörde adından sıkça söz ettiren Aykar Konut, Samsun'da modern projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

TOKİ Samsun ve Ordu projeleri tamamlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Samsun ve Ordu şantiyelerinde incelemeler yaptı.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Samsun'da 13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı!

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Genç, ''13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı'' şeklinde konuştu.

samsun restorasyon projeleri Haberi

samsun restorasyon projeleri


AK Pati Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, TKB Genel Sekreteri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Sezer Cihan, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Alaçam’da hayata geçirilecek tarihi restorasyon projesi ile ilgili incelemelerde bulundular.


KARAASLAN: “ALAÇAM’IN TARİHİ YAPISINI ÖNE ÇIKARTACAĞIZ”

Türkiye’de özellikle son yıllarda kültürel varlıkların korunması ve geleceğe taşınması ile ilgili çok önemli çalışmaların hayata geçirildiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Tabii bu çalışmalardan bizim kendi şehrimiz Samsun’da da yaptığımız önemli işler var. Bunlara önümüzdeki dönem için bir tanesini daha ekleyeceğiz. Alaçamdayız bugün. Buradaki 93 tane tescilli yapının, çok önemli eserlerin bulunduğu bir...