28 / 04 / 2024

Samsun; Samsun İnşaat Mühendisleri Odası

Samsun; Samsun İnşaat Mühendisleri Odası

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, Samsun'da ihtiyaç fazlası 30 bin konutun olduğunu söyleyerek, "Konut fiyatlarındaki durgunluğun nedeni de budur" dedi. Tüfek inşaat sektörünün zora girebileceğini belirtti...

Şantiye şefleri birden fazla inşaatta çalışabilir mi? 

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, şantiye şeflerinin birden fazla inşaat alanında çalışamayacağını dile getirdi. 

Canik Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun Canik hükümet konağı ihalesi yarın!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Samsun Hükümet Konağı 23 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 23 Aralık 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı yıl sonunda başlayacak. İnşaatın süre ise 650 gün olacak.

TOKİ Samsun 1.526 dükkan ihalesi yarın!

Samsun İli, İlkadım İlçesi, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi 1526 Adet Dükkan ile 82 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 297 konut ihalesi yarın!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Samsun İlkadım'a 1.526 dükkan müjdesi!

Samsun İli, İlkadım İlçesi, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi 1526 Adet Dükkan ile 82 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 5 Ekim 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi yarın!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi 1 Temmuz'da!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 1 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Samsun'da tahliye edilen 9 katlı bina 30 santimetre yan yattı!

Samsun'da zemininde oluşan eğim nedeniyle yıkılma riski bulunduğu tespit edilerek tahliye edilen 9 katlı bina 30 santimetre yan yattı. Apartmanda, İnşaat Mühendisleri Odası uzmanlarınca teknik inceleme yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne icra takibi mi başlatıldı?

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kamu Proje Müşavirliği Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi'nin 1 milyon 17 bin 995 lira alacağını ödemediği için icralık oldu...

Samsun; Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Haberi

Samsun; Samsun İnşaat Mühendisleri Odası


Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, konut üretiminin belirli bir plan dahilinde gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Ancak Samsun'da 30 bin stok oluştu şimdiden. Kentsel dönüşüm sırasında bunların eritilmesi, yıkılanların yerine hastane türü sosyal binaların yapılması gerekiyor. Ev barınma ihtiyacını gideren bir unsurdur. Aşırıya kaçılmamalıdır. Konut sayısı arz talep dengesini aştığından Samsun'da konut fiyatları da yerinde sayıyor" dedi. 


'SEKTÖR ZORA GİREBİLİR' 

Son yıllarda nüfusu yerinde sayan Samsun'daki konut stokunun 30 binin üzerinde olduğunu da vurgulayan Başkan Tüfek, "Şehir halkına kısa sürede bu konutları dolduracak miktarda yaklaşık 100 bin kişi eklenemeyeceğine göre inşaat sektörünün durumu hiç de parlak görünmüyor" diye konuştu. Tüfek sözlerini şöyle sürdürdü. 


'BEKLENTİLER YÜKSELİYOR' "

Rize ve Trabzon'dan inşaat işinde çalışmaya gelenler başlangıçta ameleydiler. Sonraki yıllarda sırasıyla sıvacı, kalfa ve ustalığa...