17 / 05 / 2024

samsun sulama kanalı çalışmaları

samsun sulama kanalı çalışmaları

Bafra Harız köyünde yapılan sulama kanalı kuşaklama çalışmalarında, ili Sinop'a bağlayan eski yol üzerinde tarihî bir köprü ortaya çıktı. Durum bildirilen Anıtlar Yüksek Kurulu ekipleri, köprünün etrafını şeritle koruma altına aldı...

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Samsun’daki golf sahası Katar Emiri’nin teyzesi için görücüye çıktı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 milyon TL harcamayla yapılan ve her yıl yaklaşık 3 milyon lira zarar eden golf sahası Katar Emiri'nin teyzesine sunuldu. Münire Nasır El-Misnad'ın Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza ile ortak olduğu firma, Kanal İstanbul güzergahında da arazi almıştı.

Samsun, Ordu ve Giresun Karadeniz’in yatırım merkezi olacak!

"Bölgende Tek Ol Semineri"nde konuşan ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, Samsun, Ordu ve Giresun'un Karadeniz’in yatırım merkezi olacağını söyledi..

Erzincan'da yeni imar planları geliştirilecek!

Erzincan İl Genel Meclisi 2017 yılı ilk toplantıları tamamlandı. Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında 5 oturumda gerçekleyen toplantılarda köy ve ilçelerde yapılması planlanan altyapı, içme suyu, asfalt, imar planı ve sulama kanalı yapımı gibi çalışmalar ile ilgili kararlar alındı.

TOKİ Bingöl Konutları'na DSİ Şube Müdürlüğü engeli!

TOKİ’nin Bingöl'deki emekliye yapacağı konut için arsa bulundu ancak DSİ çevresinden sulama kanalı geçtiğinden projeye uygun görüş bildirmedi.

Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Atatürk Baraj Gölü'ndeki suyun 221 kilometrelik kanal sayesinde ulaştırılmasıyla Mardin adeta nehre kavuşacak. Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın kalan 25 bin 321 metrelik kısmı da tamamlandı.

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Batman'da DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor!

DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor. Belediye’nin ihaleye verdiği köprünün genişletme çalışmalarına start verilmesi semt sakinlerini sevindirdi.

Antalya Finike kapalı kanal sulama tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Finike'de yapımına başladığı kapalı kanal sulama tesisiyle bölge halkının yüzünü güldürdü 7 Haziran seçimleri öncesinde Finike'yi ziyareti sırasında bölge halkının sulama tesisi talebini geri çevirmemiş ve yapma sözünü vermişti.

Adana Çukurova'daki DSİ'ye ait sulama kanalı yıkılacak mı?

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine bazı işletmeler tarafından yapılan işgallerin hepsinin yıkılacağı bildirildi.

Şehr-i Samsun projesi 1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak!

1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Şehr-i Samsun projesinde 100 dönüm meydan, finans merkezleri, kanal samsun, tiyatro-kongre binaları, kütüphane, bilim merkezi, gezi-spor ve oyun alanlarının yanı sıra 10 bin kişilik cami bulunacak.

Sakarya su kanalı projesinde son yüz metre!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri doğusunda yer alan tarım arazileri için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi'nden yararlanacak mahallelerin muhtarları ile Sakarya Park'ta bir araya geldi...

Sakarya Sulama Kanalı Projesi’nde sona gelindi!

Köylere tarımsal su desteğinin sağlanması için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nde son 100 metreye gelindiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah bu ay sonunda kanalımızdan tarım arazilerine su vermeye başlayacağız” dedi.

samsun sulama kanalı çalışmaları Haberi

samsun sulama kanalı çalışmaları


Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Harız köyünde yapılan sulama kanalı kuşaklama çalışmalarında, ili Sinop'a bağlayan eski yol üzerinde tarihi bir köprü ortaya çıktı. 


Konu hakkında bir açıklama yapan Harız Köyü Muhtarı Zekai Tunç, "Bu köprü, verilen bilgilere göre Samsun'dan Sinop'a gidilen en eski yolmuş. Arada geçişi sağlıyormuş.  Dedelerimizden duyduğumuz, buranın ismi Çocukboğan Deresi üzerinde bulunan köprü. Şu anda koruma altına alındı. Çalışmalar, havaların güzel gitmesi halinde önümüzdeki ay başlayacakmış." dedi. 


Büyükçekmece...