05 / 05 / 2024

Samsun taşhan restorasyon son durum

Samsun taşhan restorasyon son durum

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacak! Başvuru için detaylar ve şartlar!

Samsun Belediyesi 90 zabıta ve itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 28 Nisan olan ilanın merak edilen detayları haberimizde yer alıyor...

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Caner Taşhan tarafından kuruldu.

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Marufi ve Said Dusak tarafından kuruldu.

TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta 2+1 608 bin liraya!

TOKİ Samsun Ondokuzmayıs 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Ondokuzmayıs sosyal konut projesi... 

TOKİ Samsun Kavak'ta 60 bin 800 TL peşinatla 2+1! 

TOKİ Samsun Kavak 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Kavak'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Kavak'ta  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Kavak sosyal konut projesi... 

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Mine Taştan tarafından kuruldu.

Taşkesen Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Taşkesen Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Limited Sultangazi’de 100 bin TL sermaye bedeli ile  Ersin Gürbüz tarafından kuruldu.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması için meclis araştırması önergesi verildi!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması sebebiyle ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni modern yerine taşınıyor!

Samsun'da bulunan Gülsan Sanayi Sitesi, yakın zaman içerisinde kent merkezinde bulunan yeni yerine taşınacak.

Samsun taşhan restorasyon son durum Haberi

Samsun taşhan restorasyon son durum

Samsun'un İlkadım ilçesi Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık Taşhan’ın restorasyonunda son rötuşlar yapılıyor.

Samsun Haber'de yer alan habere göre; Mahmud Bini Ali Paşa Vakfı tarafından 1508 yılında yaptırılan tarihi Taşhan’ın restorasyon çalışmaları Temmuz ayının ortalarına doğru bitirilmesi hedefleniyor. Samsun'un önemli tarihi eserlerinden biri olan tarihi Taşhan, kare formunda yaklaşık 28x28 boyutlarında, dış duvarları tuğla hatıllı moloz taş olarak yapılmış iki kattan oluşuyor. Orta avlulu iki katlı plan tipinde olan Taşhan, kare formda olan avlusu zemin katta revakla çevrili. Üst katında kemerle revak dizisi arkasında odalar yer alıyor. Yapının girişi doğuda deniz yönüne bakıyor. 

5 milyar lira harcandı

Vakıflar Genel Müdürlüğünden edilen bilgiye göre, tarihi Taşhan’ın restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi beklenen Taşhan’ın restorasyon çalışmaları için yaklaşık...