29 / 04 / 2024

Samsun terme doğalgaz çevrim santrali

Samsun terme doğalgaz çevrim santrali

Cengiz Enerji, Samsun’da 400 milyon dolarlık yatırımla dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santralını kurdu. 610 MW’lık kapasitesi olan doğalgaz çevrim santralı, tek başına Samsun’un kullandığı elektriğin iki katını üretecek.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali Dünyanın en iyisi ödülünü aldı!

23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve yüzde 61 verimlilik oranıyla iki dünya rekoru birden kıran Cengiz Enerji’ye bağlı Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali ikinci ödülünü dünya enerji sektörünün referans kabul ettiği Power Magazine’den aldı.

OMV, Samsun doğalgaz santralini satacak mı?

Enerji şirketi OMV'nin Samsun'daki doğalgaz santralini satabileceği belirtildi. Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin enerji dağıtım faaliyetlerinden sorumlu yetkilisi Manfred Leitner açıkladı.

Samsun'daki doğazgaz çevrim santrali, dünyanın en verimli santrali oldu!

Cengiz Enerji, Samsun’da 400 milyon dolarlık yatırımla dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santralını kurdu. 610 MW’lık kapasitesi olan doğalgaz çevrim santralı, tek başına Samsun’un kullandığı elektriğin iki katını üretecek.

İzmir Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.

Ankara'da doğalgaz borusu patladı!

Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü. Olay nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Başkent Doğalgaz ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Türkiye, Yemen'de doğalgaz aramaya talip!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen Elektrik ve Enerji Bakanı Saleh Somae'ye, Yemen'deki doğalgaz kaynaklarıyla alakalı Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir aramaya, faaliyetine girebileceklerini ilettiğini bildirdi...

Türkmenistan Çin'e doğalgaz ihracatını artıracak!

Çin enerji şirketi CNPC tarafından inşa edilen ikinci doğalgaz arıtma tesisi hizmete açıldı. Her yıl 9 milyar metreküp doğalgazın arıtılacağı 600 milyon dolarlık tesisin açılışına Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov katıldı...

Samsun terme doğalgaz çevrim santrali Haberi

Samsun terme doğalgaz çevrim santrali

CENGİZ Holding’in iştiraki Cengiz Enerji’nin 400 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Samsun’un Terme ilçesindeki doğalgaz çevrim santralı yüzde 61’lik oranla dünyanın en verimli santralı unvanını aldı. Cengiz Holding Genel Koordinatörü Ömer Mafa, çevre dostu olarak tasarlanan santralın inşasında 600 kişinin çalıştığını, 32 aylık inşa süresinin 23’e çekildiğini söyledi. “Santralı 9 ay erken bitirdik” diyen Mafa, “Benzerlerine göre inşaat süresinde de rekor kırdık. Bu santralın benzeri Almanya’daki Irsching Doğalgaz Çevrim Santrali. Orası coğrafi konumundan dolayı yüzde 60.75’lik verimliliğe sahip. Samsun, bu santralı geçti ve en verimlisi oldu” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE’NİN YÜZDE 1.5’İ

 Samsun Doğalgaz Çevrim Santralı’nın saatte 610 megavat elektrik üreteceğini de sözlerine ekleyen Mafa, “Bu üretim miktarı, nüfusu 1 milyonu aşan Samsun’un ihtiyacının iki katı anlamına geliyor. Samsun’un saatte ortalama 300 megavat...