10 / 05 / 2024

samsun Terme imar

samsun Terme imar

Terme'nin imar sorunu ve önerileri, Ulusoy Varan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. ı. Ekmekçi yaptığı konuşmada, "İnşaatın olmaması demek 66 sektörün iş yapmaması demek. " dedi.

Büyükşehir Belediyesi o ilçede imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Terme'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 11 bin 433 metrekare alana sahip.

Belediye ticaret ve turizm alanı imarlı arsa satacak! İhalesi 4 Mayıs'ta!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Terme'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

Samsun’da imar barışından 60 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren "İmar Barışı" düzenlemesinden Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 60 bine ulaşırken düzenlemeden 229 milyon lira kaynak sağladı.

Samsun'da imar barışından 58 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinden 2018 yılında Samsun’da Yapı Kayıt Belgesi için başvuranların sayısı 58 bin kişi olarak açıklandı.

Terme'ye 25 bin metrekarelik yeni yaşam alanı!

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe merkezine 25 bin metrekarelik yeni yaşam alanı kazandıracaklarının sözünü verdi.

Samsun'da imar barışına 53 bin 744 başvuru!

Samsun'da imar barışı için başvuranların sayısı 53 bin 744 kişiye ulaşırken, düzenlemeden 126 milyon TL kaynak elde edildi. 

samsun Terme imar Haberi

samsun Terme imar

Terme'nin imar sorunu ve önerileri, Ulusoy Varan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. 

Toplantıya, yaklaşık 25 kurum yetkilisi katıldı. Açılış konuşması yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, ilçe ekonomisi olarak inşaat işinin önemini vurguladı. Ekmekçi yaptığı konuşmada, "İnşaatın olmaması demek 66 sektörün iş yapmaması demek. İnşaatın olmaması arsaların satılmaması demek. En önemlisi inşaat bittikten sonra yaşamın da olmaması demek. Mimarisiyle marka olan şehirler var. Terme'de niçin bunların içinde olmasın. Temennim bugünkü toplantıda güzel sonuçlar ortaya çıkar" dedi. 

2013 yılında satılan demir 7 bin 750 ton, 2014 yılında 7 bin 250 ton, 2015 yılında ise 1000 ton. Verilere göre düşüşler ortada. Peki bu düşüş neden kaynaklanıyor. İmar durumundaki tıkanıklık nasıl giderilebilir" şeklinde konuştu. 


Terme Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamuran Toker: "Belediyemize gelen müfettişin...